Förklädesklänning för stora och små

Från kökshanddukar till förklädesklänningar är kanske inte steget så långt…det här är ett sånt smart mönster tycker jag. I ett enda stycke och med två knappar och knapphål så vips blir det en fin klänning till en bäbis. Min mamma har sytt den bruna till höger, den hade jag när jag var liten. Jag har sytt den till vänster för att se om det gick att förstora upp modellen en aning, min flicka växer. Det gick ju ganska bra, även om jag verkligen inte är en proffssömmerska, runda hörn och kanter är fortfarande svårt tycker jag.

Smarta förklädesklänningar

Och så här är klänningen konstruerad, smart va?

Nu håller jag på att se om det går att konstruera samma modell – fast i vuxen storlek, kanske blir det en total flopp vad vet jag. Jag vill ju förstås inte att det ska se ut som just bara ett…förkläde, utan mer som en liten klänning med lite tunikaliknande sväng. Att ha ovanpå en t-shirt och att känna sig lite fin i. Jag jobbar vidare på modellen så får vi se hur det går. Trevlig helg!

3 comments

 1. Hej.

  Går det att köpa mönter av dig till förklädes klänningen? Om det inte finns färdigt kanske du bara kan rita av klänningen? Den såg så enkel o bra ut!

  mvh Linda

  1. Hallå Linda, jag har inget mönster på klänningen tyvärr, jag bara ritade av den gamla jag hade från 70-talet. Och nu hittar jag dessvärre inte vare sig originalet eller den jag sydde, vår flicka har växt ur dem. Jag ber att få återkomma om jag lyckas bringa reda i kartongerna i källaren! /Frida

 2. Åh, jag skulle också vilja köpa mönstret till den här klänningen om du hittat det!
  Hör gärna av dig om du skulle snubbla över mönstret 🙂

  //Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *