Vardagsbetraktelse med tvist

Sanna Gustafssons vardagsbetraktelse i textilIbland fångas man av något utan att riktigt veta varför. En bild på näthinnan som inte vill försvinna. Jag besökte som alltid på Formex Handarbetets vänners skolas monter, skolan ställer ofta ut där. Elever som går på HV är grymt skickliga, ofta är det intressant att se hur de använder sig av material och tekniker. Och ibland gnistrar det till och blir ännu något mer av det de gör. ”Vardagen sätter sina spår – en textil antologi” hette deras utställning och den här vardagsbetraktelsen tyckte jag bäst om. Sanna Gustafsson har gjort sju trosor i olika textila material, en för varje dag i veckan. Fint upphängt på en rad sändes visserligen en tanke till trosorna med veckans dagar tryckta på baken som fanns när man var liten (finns de fortfarande?) men Sanna Gustafssons arbete fastnade ändå som något mer, som något fint i huvudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *