Dagens eko: Bli eko-chic

Boken 100 sätt att rädda världen av Johan Tell

Slöjden är grön, skön och vänlig – mot slöjdaren, konsumenten och jorden förstås. Det är ingen nyhet för den som tar sitt material i skogen eller ger gamla textilier nytt liv. För oss övriga kan Johan Tell och hans bok 100 sätt att rädda världen vara en bra vägvisare och guide för att bli snäppet grönare som konsument. Det är svårt att leva som man lär, men skam den som ger sig. Här är två passande punkter i Kurbitssammanhang:

Punkt 45: Bli eko-chic. Det är först när vi på allvar bejakar ekotrenden, ser den som något att eftersträva och inte som en uppsättning trista regler att fördystra våra liv med, som de verkliga förändringarna kan ske.

Punkt 86: Begagna begagnat. Varje gång ett ting återanvänds istället för att ersättas med något nytt har du gjort en miljösparande gärning.

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *