Kolla in! Västra Götaland firar Craft Days

Kolla in det här! I dagarna är det rejäl konsthantverksfest i Västra Götalandsregionen, då arrangemanget Craft Days går av stapeln. Bakom detta ligger Konsthantverkscentrum och Konstepidemin i Göteborg och under dessa dagar 6-9 maj går det att uppleva konsthantverk i en mängd olika former och situationer. Syftet är att synliggöra konsthantverket genom att gå samman med institutioner och sammanhang där verk och utövare kan mötas, visas upp och inte minst presenteras för publik.

Broscher av Benedikt Fischer, ingår i de kommande arrangemanget Craft Days, dessa visas på Galleri Four i Göteborg. (Foto Craft Days)

Förutom utställningar och vernissager kommer de närmsta dagarna också innehålla webbaserat seminarium, workshops och öppna ateljéer. Craft Days tar plats i hela Västra Götaland och involverar såväl etablerade aktörer som Röhsska museet, Textilmuseet i Borås och Rian designmuseum, som konstnärsdrivna initiativ som undersöker nya sätt att visa konsthantverk. Här är det mycket digra programmet – kolla in!

Craft Days Västra Götaland; Li Liangs verk finns att se på Konstepidemin i Göteborg. (Foto Craft Days)

Craft Days arrangeras inom samma paraply som Stockholm Craft Week (med Konsthantverkscentrum som gemensam nämnare) och satsningar som dessa på många håll i landet är verkligen välgörande och viktiga för konsthantverkets ställning och position. Och få ställen är ju så väl rustade för ett sådant här arrangemang som Västra Götalandrregionen, här finns ju så många betydelsefulla instanser att lyfta, vilket är inspirerande, och från arrangörshåll nämner man redan nu att ambitionen finns att få fortsättning på Craft Days även kommande år.

Riktigt goda nyheter! Passa på att ta del av det mycket digra programmet nu, ni som har möjlighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *