Hantverk, Formex, samtal och görande

Veckan har verkligen rullat på i rasande fart och inte ett enda ord från mig så som jag tänkte tidigare. Arbetet med Gerillaslöjdsfestivalens gemensamhetsprojekt #fantasintillmakten växer och det är både spännande och engerigivande att se hur den bollen verkligen är i rullning. I veckan har vi också haft vårt första Form&frukostsamtal för säsongen, jag och Stefan Nilsson fick prata vävning med fantastiskt inspirerande Gustaf Helsing i tisdags, verkligen roligt!

Tisdagens fullsatta Form&frukost på nya platsen Sven-Harrys i Stockholm såg ut så här. Jag och Stefan Nilsson i samtal med vävaren Gustaf Helsing. (Foto Sven-Harrys)
Tisdagens fullsatta Form&frukost på nya platsen Sven-Harrys i Stockholm såg ut så här. Jag och Stefan Nilsson i samtal med vävaren Gustaf Helsing. (Foto Sven-Harrys)

Jag hade tänkt att jag skulle skriva en rad eller två om Formex som ju gick av stapeln förra veckan, men jag hann verkligen inte vara där mer än en eftermiddag och hann därför inte se så mycket som jag vanligtvis brukar göra. Men helt lottlösa ska vi väl ändå inte gå ur den här situationen, eller vad säger ni? Jag tänker mig att jag ändå postar de hantverksrelaterade bilder som jag hann ta och så får ni se en glimt av Formex, ni som inte hann dit alls. Bättre än inget menar jag.

Så, goda Kurbitsläsare, det kommer att bli bättring, jag lovar! Och med det önskar jag en riktigt trevlig helg!

Li Edelkorts entréutställning gillade jag skarpt, hon kallade den Animism och berättade om hur människan och djuren är kärnan i allt levande tillsammans med naturen och att vi därför typ ska skärpa oss när det kommer till vanvården av planeten. (Min tolkning, hon uttryckte det eventuellt inte så exakt...) (Foto Kurbits)
Li Edelkoorts entréutställning gillade jag skarpt, hon kallade den Animism och berättade om hur människan och djuren är kärnan i allt levande tillsammans med naturen – och att alla material och former hör ihop – och att vi därför typ ska skärpa oss när det kommer till vanvården av planeten. (Min tolkning, hon uttryckte det eventuellt inte så exakt…) (Foto Kurbits)

Men det var fint att gå runt i de olika materialen, formerna, teknikerna. (Foto Kurbits)
Men det var fint att gå runt i de olika materialen, formerna, teknikerna. (Foto Kurbits)
Och så var det så fint ljus när jag var på plats! Animism av Li Edelkoort alltså. (Foto Kurbits)
Och så var det så fint ljus när jag var på plats! Animism av Li Edelkoort alltså. (Foto Kurbits)
Jag träffade också Julia Kalthoff, som tillverkar yxor. Hon arbetade för dagen i Täljograms monter, där de uppmanade alla besökare att tälja skedar. (Foto Kurbits)
Jag träffade också Julia Kalthoff, som tillverkar yxor. Hon arbetade för dagen i Täljograms monter, där de uppmanade alla besökare att tälja skedar. (Foto Kurbits)
Täljograms monter, där det var folk hela tiden som jag var på mässan - roligt att intresset för täljning är så stort! (Foto Kurbits)
Täljograms monter, där det var folk hela tiden som jag var på mässan – roligt att intresset för täljning är så stort! (Foto Kurbits)

Felix Wink från Täljogram visar täljgrepp för en besökare. (Foto Kurbits)
Felix Wink från Täljogram visar täljgrepp för en besökare. (Foto Kurbits)

Också Per Norén, Spångossen, var på plats i Täljograms monter för att instruera täljintresserade. (Foto Kurbits)
Också Per Norén, Spångossen, var på plats i Täljograms monter för att instruera täljintresserade. (Foto Kurbits)
Formex Formidable-nominerade svanar. (foto Kurbits)
Formex Formidable-nominerade svanar. (foto Kurbits)

Jag träffade också Pernilla Blixt som är mästare i möbelrestaurering. Hon satt i Hantverksrådets och Hemslöjdens monter för att berätta om sitt yrke och sin roll som mästare. Roligt att höra om! (Foto Kurbits)
Jag träffade också Pernilla Blixt som är mästare i möbelrestaurering. Hon satt i Hantverksrådets och Hemslöjdens monter för att berätta om sitt yrke och sin roll som mästare. Roligt att höra om! (Foto Kurbits)
Det här är ett superspännande examensarbete från Beckmans som jag såg i våras, gjort av Kaori A, hon har experimenterat med agar, en geleliknande substans som extraheras från alger och kan användas till olika saker, uppenbarligen till sådana här blomliknande formationer. Superfint! (Foto Kurbits)
Det här är ett superspännande examensarbete från Beckmans som jag såg i våras, gjort av Kaori A, hon har experimenterat med agar, en geleliknande substans som extraheras från alger och kan användas till olika saker, uppenbarligen till sådana här blomliknande formationer. Superfint! (Foto Kurbits)

Carl Larsson-gården har tagit fram nytolkningar av Karin Larssons textilier och de produkter som finns på Sundborn, många fina produkter i den kollektionen. (Foto Kurbits)
Carl Larsson-gården har tagit fram nytolkningar av Karin Larssons textilier och de produkter som finns på Sundborn, många fina produkter i den kollektionen. (Foto Kurbits)
Tovade krukor i ull från Aveva. (Foto Kurbits)
Tovade krukor i ull från Aveva. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *