Kolla in helgens gerillaslöjdsaktion – gemensamt gör vi bäst – och mest!

Tillbaka i stan och i arbete igen, hurra! Efter en mycket händelserik och bra sommar är det dags för mer arbete, mer planering och mer roliga uppdrag – hej hösten! Men fullt så mycket höst i luften är det ju knappast än – i lördags sken solen varmt över oss i denna roliga gerillaslöjdsaktion exempelvis. Och kolla in detta fantastiska!  En lördag mitt i kulturfestivalens Stockholm samlas plötsligt ett trettiotal kvinnor längs Hornsgatspuckeln, alla med samma uppdrag – att ingå i den kollektiva garngraffitin som skulle upp:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Frida Arnqvist Engström (@kurbitsmedia)


Så mycket garn vi fick upp mitt i stan, se filmen ovan! Och det eftersom den isländska garnkonstnären Tinna är i Stockholm, för dig som sett Yarn- the movie är hon välbekant, där hon reste runt med sin garngraffiti och pratade med utövare runt om i världen.

Isländska Tinna Þórudóttir Þorvaldar är i stan för att spela in en ny hantverksfilm! (Foto Kurbits)
Isländska Tinna Þórudóttir Þorvaldar är i stan för att spela in en ny hantverksfilm! (Foto Kurbits)

Hon är i dagarna i Sverige då hon och det isländska produktionsteamet spelar in en uppföljare, som ska handla om handarbetstraditioner i Skandinavien. Tillsammans med Erika och Maria (från Görbart och Gerillaslöjdsfestivalen) har jag varit med och tagit emot dem här i Stockholm. I lördags klädde vi alltså in delar av räcket längs Hornsgatspuckeln med garn, som en del i ett inslag i den kommande filmen.

Många som deltog hade hörsammat efterlysningen i vår eminenta grupp Gerillaslöjdare Unite! Jag kan inte nog betona hur cool den gruppen är, kom och var med oss!

Gemensam samling och sen intog vi staketet längs Hornsgatspuckeln i lördags. Vad många vi blev! (Foto Kurbits)
Gemensam samling och sen intog vi staketet längs Hornsgatspuckeln i lördags. Vad många vi blev! (Foto Kurbits)

Tack alla ni som med så kort varsel hörsammade vår efterlysning och under de få dagarna innan själva taggningen hann sticka, virka eller sy ett bidrag! Och tack för att ni var med oss under lördagen och satte upp den med oss, så roligt och bra och fint det blev. Och vilken fin gemenskap framförallt!

Engagemanget väckte uppmärksamhet - många förbipasserande stannade upp och tittade förvånat på kvinnorna som satt och dinglade med benen längsmed puckeln. Ljuvligt! (Foto Kurbits)
Engagemanget väckte uppmärksamhet – många förbipasserande stannade upp och tittade förvånat på kvinnorna som satt längsmed puckeln. Ljuvligt! (Foto Kurbits)

Jag fick rapporter tidigare idag (måndag) om att alla arbeten sitter kvar, gå dit själv och kolla in! Här är ett axplock av bilder från denna mycket roliga och generösa dag.

 

Här är vi glada och nöjda, jag, Tinna i mitten och Maria till höger. (Foto Maria Yvell)
Här är vi glada och nöjda, jag, Tinna i mitten och Maria till höger. (Foto Maria Yvell)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *