Sticka tillsammans idag på World Wide Knit in Public Day!

Fram med stickorna och fira! World Wide Knit in Public Day firas över hela världen just idag, och ämnar att lyfta, uppmärksamma och hylla stickningen, stickarna och de traditionella kunskapsbärarna av just stickning. Dagen som firas sedan 2005 kräver endast att du fattar stickorna och visar upp ditt värv – att synliggöra handarbetet är en del av dagens uppgift.

Dags att ta med sig stickorna och garnet ut på gatan! Idag är det World Wide Knit in Public Day! Manifestera din stickning - var med du också!
Dags att ta med sig stickorna och garnet ut på gatan! Idag är det World Wide Knit in Public Day! Manifestera din stickning – var med du också!

Och det kan säkerligen vara lätt att hitta ytterligare stickvänner – World Wide Knit in Public Day är numera spritt och i Sverige är det många som arrangerar KIPs, aktiviteter som sker under dagen.

En sökning på WWKIP:s officiella sida ger vid handen att aktiviteter exempelvis arrangeras i Simrishamn, i Knislinge där Sticka för fred arrangerar dagen, i Kungshamn, i  i vävstugan i Regnsjö och i Malmö  –  hela listan hittar du under Sverige här.

Kolla också in Hemslöjdens sammanställning av KIP:s under morgondagen, deras lista finns här.

Glad stickning där ute gott folk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *