You rock! Är du blivande världsmästare i Heavy Metal Knitting?

Jag fick tips om detta fantastiska idag (tack Hanna!) som DN bland annat skriver om och som går av stapeln i Finland i sommar – Heavy Metal Knitting World Championships!  Ni kanske har sett? Jag var tvungen att kolla upp det lite ytterligare och hittade den här fantastiska videon som jag tror säger allt, faktiskt.

Arrangörerna är finska staden Joensuu, där en rad aktörer nu gått samman för att välkomna världsmästerskapet i heavy metal-stickning med en önskan att i högre utsträckning kombinera det stora finska heavy metal-intresset som finns med det lika stora hantverksintresset. Så, varför inte förena dessa, tänker sig alltså arrangörerna bakom denna världsmästartävling. Jag blir så upplyft av detta och vill också utbrista,  jamen varför inte?

What combines them both is the great joy of creativity. When playing guitar as well as knitting stitches it is all about the pleasure of creating something cool with your hands. And – it’s all about the attitude!

För att vara med skickar du in ett videoklipp på en minut, där du stickar och rockar loss till låten Fight or die av Maniac Abductor. Och kom ihåg, använd stickorna och garnet ordentligt i ditt framträdande, allt ska kombineras i en skön blandning för att du ska ha chansen att komma med till finalen.

En jury väljer ut de bidrag som får åka till Joensuu i sommar för att tävla, där den första världsmästaren i heavy metal-stickning utses den 11 juli. Fram till 31 maj har du möjlighet att skicka in ditt bidrag – kör hårt!

Här finns instruktionerna för dig som vill prova din lycka! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *