En kväll om händer – kom och var med!

Imorgon fredag medverkar jag tillsammans med handkirurg Göran Lundborg i ett samtal om händer på Medelhavsmuseet i Stockholm. Några av ämnena för kvällen beskrivs så här:

Tummen mitt i handen eller kallsvett i händerna? Hur stor är egentligen handens betydelse? Kan hantverk handla om ämnen som politik och överlevnad i vår sårbara värld? Utan aktiva, kreativa händer kan vi varken bygga ett samhälle eller skapa kultur. Med handen slår, men även smeker vi. Hur ser det ut i dagens samhälle, går vi mot en ny renässans för handen?

Spännande, eller hur? Vi kommer förstås beröra hantverkets roll i samhället och görandet som livsstil, ämnen som jag tycker känns oerhört relevanta. Till samtalet tar jag med mig en bild på Paul Moose Curtis, som jag tycker matchar kvällens ämne på något fint vis. Och för att det är så roligt att prata städgraffiti förstås.

Paul Moose Curtis taggar i smuts. Ett av ämnena jag hoppas kunna få prata mer om i samtalet om händer på Medelhavsmuseet, imorgon fredag. Foto Paul Moose Curtis
Paul Moose Curtis taggar i smuts. Ett av ämnena jag hoppas kunna få prata mer om i samtalet om händer på Medelhavsmuseet, imorgon fredag.

Efter vårt samtal hålls en visning på museet på temat om skapande händer i samlingarna.
Mer om kvällens innehåll, samt information om biljetter finns här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *