Ung Svensk Form 2019 – sista ansökningsdag på fredag!

Med endast ett par dagar kvar nu är det hög tid för dig som är ung formgivare att söka Ung Svensk Form inför nästa år. Ung Svensk Form är en årlig designutmärkelse och utställning som vänder sig till dig som är verksam i Sverige eller är svensk medborgare verksamma ute i världen. Du behöver vara född 1982 eller senare.

En av förra årets utvalda i Ung Svensk Form 2018, Emma Brålander. Tävlingen är öppen att söka ytterligare några dagar. (FotoErika Kindblad)
En av förra årets utvalda i Ung Svensk Form 2018, Emma Brålander. Tävlingen är öppen att söka ytterligare några dagar. (Foto Erika Kindblad)

Alla områden inom design och formgivning välkomnas: grafisk design, produktdesign, arkitektur, inrednings- och utställningsarkitektur, möbler, konsthantverk, armatur, glas, keramik, metall, textil, mode, foto, rörlig bild, webb och multimedia är vad som nämns från arrangörerna.

Sophie Hardy, Object of Value: pånig caesarpall i allmogestil. Här möter 'Jag, Claudius' Selma Lagerlöf i Värmland – det som förr var en korg har nämligen blivit en kejserlig pall. Vi ser ett nytt och materialsnålt sätt att använda spånslöjdsteknik som kan stå sig starkt i samtiden och kanske även möjliggöra stora volymer. (Foto Ung Svensk Form)
Sophie Hardy, Object of Value: Spånig caesarpall i allmogestil. Här möter ‘Jag, Claudius’ Selma Lagerlöf i Värmland – det som förr var en korg har nämligen blivit en kejserlig pall. Vi ser ett nytt och materialsnålt sätt att använda spånslöjdsteknik som kan stå sig starkt i samtiden och kanske även möjliggöra stora volymer. (Foto Ung Svensk Form)

Ung Svensk Form är en bra plattform som tar dig runt om i landet och ibland också ut i världen utifrån den utställning som sätts samman av de vinnare som utses. Förutom detta kan du också få motta Folkhems stipendium som är på 100 000 kronor, eller få ett arbetsstipendium hos Ikea.

Utmärkelsen är jurybedömd – och som sagt – du behöver skynda för att ansöka! Sista ansökningsdag är nu på fredag, 14 september. Mer information om hur du söker finns här.

Arbetet i inläggets topp är gjort av Josefine Gennert Jakobsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *