Glad midsommar!

En riktigt fin midsommar önskar jag er alla och det med riktigt finfina grejor ur Lilli Zickermans studiesamling. Det är Hemslöjden som bjuder på dessa godbitar ur Digitalt Museum, denna eviga källa till inspiration. Arbetet med att digitalisera slöjdartefakter pågår i många delar av hemslöjdssverige och det är ett inte bara viktigt arbete att följa, utan också så roligt att ta del av!

Blir sillen, potatisen, dansen runt midsommarstången eller jordgubbarna dig för mäktiga, ta en titt på denna kulturskatt en dag som denna. Blir du sedan fast kan du gå vidare och botanisera i den nyligen uppdaterade youtube-kanalen för temat Zickermans samling, se här!  

Typiskt bra grejor! Kurbits tar lite midsommarledigt, men kommer igen nästa vecka med ett antal inlägg – innan det är dags för den traditionsenliga bloggpausen i juli. Min midsommar firar jag som vanligt i Hälsingland numera, och det lär bli både dans kring midsommarstången och sill och potatis om jag inte är helt ute och cyklar. Folkdräkter i massor förväntar jag mig också.

Glad midsommar!

Alla bilder är hämtade från denna mapp från Digitalt Museum. Och här finns ytterligare information om samlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *