Fira världsstickardagen imorgon lördag!

Då är det dags igen, Världsstickardagen närmar sig med stormsteg! Sedan 2005 har World Wide Knit in Public Day firats runt om i världen 9 juni, ofta med en hel veckas festligheter, även med fullt fokus på att ta med sig sitt garn ut i offentligheten. Numera fokuserar världens stickare och virkare på att fira just en dag igen, andra lördagen i juni.

Tanken blir mer och mer vanlig, att låta garnet, maskorna och stygnen ta plats i det offentliga rummet är inte lika främmande idag som för 13 år sedan, då amerikanska Danielle Landes drog igång det hela. Numera firas Världsstickardagen med över tusen sammankonster i över femtio länder, alla evenemang med fokus på att manifestera hantverket.

Se mer om vad som händer runt om i landet via KIP:s hemsida, här.

Just nu pågår förberedelserna inför World Wide Knit in Public Day 2018. Greppa stickorna och var med, lördag 9 juni är det dags! (Illustration WWKIPDAY)

Just nu pågår förberedelserna inför World Wide Knit in Public Day 2018. Greppa stickorna och var med, lördag 9 juni är det dags! (Illustration WWKIPDAY)

Ytterligare aktiviteter som händer på lördag; Är du i Visby tycker jag alldeles bestämt att du ska ta dig till Konstmuseet exempelvis, där min fina frilanskollega Erika Åberg berättar om sin stickning och sitt förhållande till garnet. Med sig i bagaget har hon dessutom filmen Yarn – the Movie, som så passande visas, i samarbete med Görbart. Mer information om hur du firar dagen här. 

En mängd fler aktiviteter arrangeras verkligen över landet, i Malmö stickas det exempelvis på Form/Design Center i Staden Malmös Hemslöjdsförenings regi. Se mer information här!  Och i Umeå stickas det gemensamt på Väven, se mer här.

Se om inte din lokala garnaffär, ditt bibliotek eller din hantverksförening håller något evenemang imorgon, det är rakt inte omöjligt!