Fira världsstickardagen imorgon lördag!

Då är det dags igen, Världsstickardagen närmar sig med stormsteg! Sedan 2005 har World Wide Knit in Public Day firats runt om i världen 9 juni, ofta med en hel veckas festligheter, även med fullt fokus på att ta med sig sitt garn ut i offentligheten. Numera fokuserar världens stickare och virkare på att fira just en dag igen, andra lördagen i juni.

Tanken blir mer och mer vanlig, att låta garnet, maskorna och stygnen ta plats i det offentliga rummet är inte lika främmande idag som för 13 år sedan, då amerikanska Danielle Landes drog igång det hela. Numera firas Världsstickardagen med över tusen sammankonster i över femtio länder, alla evenemang med fokus på att manifestera hantverket.

Se mer om vad som händer runt om i landet via KIP:s hemsida, här.

Just nu pågår förberedelserna inför World Wide Knit in Public Day 2018. Greppa stickorna och var med, lördag 9 juni är det dags! (Illustration WWKIPDAY)
Just nu pågår förberedelserna inför World Wide Knit in Public Day 2018. Greppa stickorna och var med, lördag 9 juni är det dags! (Illustration WWKIPDAY)

Ytterligare aktiviteter som händer på lördag; Är du i Visby tycker jag alldeles bestämt att du ska ta dig till Konstmuseet exempelvis, där min fina frilanskollega Erika Åberg berättar om sin stickning och sitt förhållande till garnet. Med sig i bagaget har hon dessutom filmen Yarn – the Movie, som så passande visas, i samarbete med Görbart. Mer information om hur du firar dagen här. 

En mängd fler aktiviteter arrangeras verkligen över landet, i Malmö stickas det exempelvis på Form/Design Center i Staden Malmös Hemslöjdsförenings regi. Se mer information här!  Och i Umeå stickas det gemensamt på Väven, se mer här.

Se om inte din lokala garnaffär, ditt bibliotek eller din hantverksförening håller något evenemang imorgon, det är rakt inte omöjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *