Kolla in Mari Keto: Slight Delirium

Det här står på min att-göra-lista omgående, men jag blir så nervös över att jag inte hinner tipsa er i tid, så jag gör det nu. Alltså, kolla in Mari Ketos arbete!  Just nu finns hennes verk att se på Galleri Sebastian Schildt+ i Stockholm, utställningen heter Slight Delirium och består av en genomgång av hennes arbete mellan åren 2011 och 2015.
Trapped in luxury, arbete av finska Mari Keto som visar sina objekt och smycken på Galleri Sebastian Schildt+ i Stockholm just nu. Utställningen visar hennes pågående arbete och heter Slight Delirium. (Foto Ace Productions)
Trapped in luxury, arbete av finska Mari Keto som visar sina objekt och smycken på Galleri Sebastian Schildt+ i Stockholm just nu. Utställningen visar hennes pågående arbete och heter Slight Delirium. (Foto Ace Productions)

Jag har inte själv sett Mari Keto tidigare, men läser på att hon är klassiskt utbilad juvelerare och konstnär, född i Finland och bor och verkar i Köpenhamn. Hennes olika teman behandlar populärkulturell yta, statussymboler och döden. Jag älskar att ord som kuriosakabinett, mikrovärldar och popkonst känns relevanta när hennes skapandevärld ska beskrivas. I övrigt har jag inte så mycket att tillägga än, eftersom jag själv inte hunnit till galleriet. Fram till 3 oktober har vi på oss!

Fashion Victims, av Mari Keto. Just nu aktuell i Stockholm i utställningen Slight Delirium. (Foto Ace Productions)
Fashion Victims, av Mari Keto. Just nu aktuell i Stockholm i utställningen Slight Delirium. (Foto Ace Productions)
Jag menar, vem vill inte se näbbkängor iklädda märkesattiraljer, eller väskor som dubblerar som björnfällor? Hantverksskicklighet, ömsinta kommentarer om samtidens galenskaper, samt blinkningar åt traditionen  i galet spännande smyckekonstmix.
Artiginale, ur kollektionen Urban Hunting, av Mari Keto - just nu på Galleri Sebastian Schildt+ i Stockholm. (Foto Ace Productions)
Artiginale, ur kollektionen Urban Hunting, av Mari Keto – just nu på Galleri Sebastian Schildt+ i Stockholm. (Foto Ace Productions)
Angel dust av finska Mari Keto, silver, metall, glas och porslin, från 2011. (Foto Ace Productions)
Angel dust av finska Mari Keto, silver, metall, glas och porslin, från 2011. (Foto Ace Productions)
Facelifting, från 2008. Av Mari Keto. Överdraget silver, små lod och fiskekrokar. (Foto Ace Productions)
Facelifting, från 2008. Av Mari Keto. Överdraget silver, små lod och fiskekrokar. (Foto Ace Productions)

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *