Kampanj för yllets förträfflighet

Belgium Wool Week, här hyllas yllet av modeskaparen Tom van Der Borght. (Foto Tom van Der Borght)

Yllets förträfflighet är något som sedan ett par år nu binder samman intressen från olika delar av världen, samt engagerar multum av människor, till och med en prins! Just nu pågår Wool Week Belgium, en aktivitet som är en del av den engelska Campaign for Wool.

Jag snubblade in på denna sajt och på ämnet ull genom modeskaparen Tom van Der Borghts fantastiska yllemasker.  Och så var det liksom helt galet alltihopa.  Så här berättar han om hur han använder sig av ullen:

Since my first collection, wool has been a core material in my collections. My work is always about creating textures, by mixing digital and innovating techniques with artisanal handmade pieces. The natural quality of wool forms the basis of my knitwear, clashing with other innovative fibres like elastane fibres or Glow in the Dark materials.

Belgium Wool Week, här hyllas yllet av modeskaparen Tom van Der Borght. (Foto Tom van Der Borght)
Belgium Wool Week, här hyllas yllet av modeskaparen Tom van Der Borght. (Foto Tom van Der Borght)

Han säger också sig använda ullen av melankoliska skäl:

Its natural quality and characteristics are a perfect starting point in contrast with the innovative techniques I use. And there is also a melancholic side to it, as I still have strong memories of my childhood, when my mother and grandmother were knitting and doing crochet.

Läs intervjun med Tom van Der Borght här, kolla in mer om kampanjen för yllet här. Och, ja, botanisera i den alltigenom mycket digra sajten som förklarar sin kärlek till ullen. Det här är alltså en del i den hyllningen, lite otippat eller hur?

Se mer av Tom van Der Boghts kollektion här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *