Christoph Finkel på Konsthantverkarna

Tyske Christoph Finkel har jag skrivit en del om tidigare, det är en fantastiskt skicklig slöjdare som utvecklat en egensinnig metod framför sin svarv tycker jag. Just nu är han aktuell med en utställning på Konsthantverkarna i Stockholm, passa på att se den om ni kan!

Tyske Christoph Finkel arbetar i trä, ikväll pratar han hos Konsthantverkarna i Stockholm, där han ställer ut just nu. (Foto Christoph Finkel)
Tyske Christoph Finkel arbetar i trä, ikväll pratar han hos Konsthantverkarna i Stockholm, där han ställer ut just nu. (Foto Christoph Finkel)

Jag gillar särskilt hans sätt att låta träet liksom komma till honom,  olika träslag inspirerar honom olika. Det finns en fin film som beskriver lite om hans sätt att arbeta, jag har länkat till den tidigare, här. Där framgår det att han hämtar sitt material på marken i de tyska Alperna där han bor, han fäller alltså inget träd i onödan.

Passa dessutom på att höra honom prata om sitt arbete! Ikväll tisdag håller han en föreläsning om sina föremål och om hur han arbetar, läs mer här. Fram till 29 oktober finns Christoph Finkels verk att se utställda.

Utställningen Shapes of Wood pågår till 29 oktober. (Foto Christoph Finkel)
Utställningen Shapes of Wood pågår till 29 oktober. (Foto Christoph Finkel)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *