Nordiska museets fasad belönad

Häromdagen belönades svenska Sandbergs för sin tapet Nordiska museet med brittiska Homes & Gardens Fabric Award 2014, priset delades ut i London där tyg- och tapetföretaget medverkar vid mässan Decorex International, läs mer här. Tapeten Nordiska museet ingår i Sandbergs digitala kollektion Arkiv, indelade i fyra kapitel och med femton tryckta mönster.

Sex av dem från deras egna skissblock läser jag. Nio plockade ur arkiv runt om i landet, Nordiska museet, Uppsala universitet, Röhsska museet och Lantmäteriet bara för att nämna några.

Tapeten Nordiska museet från Sandbergs har fått fint pris i London i dagarna. (Foto Sandbergs)
Tapeten Nordiska museet från Sandbergs har fått fint pris i London i dagarna. (Foto Sandbergs)

Här finns mer information om Arkiv.  Den brittiska juryn gillade  tapeten som är en del av kollektionens mönsterskatter, den  föreställer alltså Nordiska museets fasad och består av originalritningar över museets huvudbyggnad. Fint eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *