Se i sommar: Attention Craft

Det här är en utställning som jag är väldigt nyfiken på! Kanske har flera av er redan hunnit dit? Liljevalchs sommarsatsning på konsthantverk heter Attention:Craft och består av elva konsthantverkare från Sverige och Norge.

Intressanta namn, stora namn, etablerade, nyetablerade  konstnärer som i stort presenterar nygjorda (och kanske också platsspecifikt gjorda) verk i konsthallens salar.

Mia E Göransson, Ny natur. Ingår i den pågående utställningen Attention: Craft på Liljevalchs i Stockholm i sommar. (Foto Mattias Lindbäck)
Mia E Göransson, Ny natur. Ingår i den pågående utställningen Attention: Craft på Liljevalchs i Stockholm i sommar. (Foto Mattias Lindbäck)

Samarbetet med norska konsthantverkare är intressant, i Norge satsas mycket på konstantverkscenen.  Utställningskommissarier för utställningen Attention: Craft är Agneta Linton och Maj Sandell, två viktiga nyckelperson för uppbyggnaden av Gustavsbergs konsthall och den konsthantverksscenen bland annat. I utställningen på Liljevalchs handlar det om mötesplatsen mellan konst och konsthantverk, och så här låter tankarna om själva utställningen:

Materialtraditionen liksom materialkunskapen är stark men samtidigt skapar nya arbetssätt och undersökande arbetsprocesser nya uttryck. De elva är alla experter inom sina respektive materialfält; glas, keramik, textil, trä och metall men gemensamt är en närvaro i tiden och i omgivningen och en ständig rörelse i sökandet efter ny kunskap.

Hanne Friis, Nyanser i blått og svart. Attention: Craft. (Foto Mattias Lindbäck)
Hanne Friis, Nyanser i blått og svart. Attention: Craft. (Foto Mattias Lindbäck)

I utställningen medverkar: Karin Bengtson, Linus Ersson, Silje Figenschou Thoresen, Hanne Friis, Mia E Göransson, Linda Karlsson, Simon Klenell, Torbjørn Kvasbø, Erlend, Leirdal, Anders Ljungberg och Märit Runsten. Attention: Craft pågår hela sommaren fram till 7 september.

Simon Klenell, Centre for amorphous studies. På Attention: Craft i sommar. (Foto Mattias Lindbäck)
Simon Klenell, Centre for amorphous studies. På Attention: Craft i sommar. (Foto Mattias Lindbäck)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *