Isabelle McAllister fixar barntapeterna

Jag gillar tapeter.  Det finns något fritt och positivt över att med hjälp av lite papper förändra en känsla av ett rum. Visst, färg är också roligt, men en tapet med det där lilla extra tycker jag är spännande.

Roboten Robusto ingår som enskilt motiv och mönster i Isabelle McAllisters nya tapetkollektion för barn, i samarbete med Mr Perswall. (Foto Mr Perswall)
Roboten Robusto ingår som enskilt motiv och mönster i Isabelle McAllisters nya tapetkollektion för barn, i samarbete med Mr Perswall. (Foto Mr Perswall)

Det har jag på känn att inredaren och bloggaren Isabelle McAllister också tycker.  Tillsammans med Mr Perswall lanserade hon förra veckan sin tapetkollektion, den är förvisso gjord för barn, men nog tycker jag att de passar lite varstans egentligen. Mönster och motiv har hon hämtat från minnen och sin egen barndom, de är som det sägs ”lite tuffare, lite barnsligare och lite roligare”.

Mr Perswall är duktiga på digitaltryckta design- och fototapeter och den tekniska utvecklingen har på senare år möjliggjort mycket – i och med denna kollektions i mitt tycke, paradnummer finns det nog inte mycket kvar att erövra: luktsuddstapeten! Va?! Jag är faktiskt inte helt uppdaterad i luktsuddsbranschen längre, men visst finns de väl kvar? Om inte – tapeten The smell of magic består av Isabelles egna luktsuddssamling, och de lär alltså lukta av sig…

The smell of magic! Här är den -luktsuddstapeten! Isabelle McAllisters egna samling har blivit basen i mönstret. Och ja, den luktar, galet men sant. (Foto Mr Perswall)
The smell of magic! Här är den -luktsuddstapeten! Isabelle McAllisters egna samling har blivit basen i mönstret. Och ja, den luktar, galet men sant. (Foto Mr Perswall)

Ni känner ju säkert till Isabelle sedan tidigare, hon gör mycket bra och viktigt för barn och kreativitet bland annat, hon slår slag för att barnen själva bör få vara med och bestämma mer om sin omgivning, sitt rum, sin värld. Och att barn också faktiskt klarar mer pyssel, skapande, byggande, sågande och sömmande än man kanske som vuxen tror.  Har man dessutom inte själv en idé om hur man vill att barnen ska ha det (sluta med det!) kan slutresultatet ta vägen precis var som helst. Lite så fungerar ju barn generellt, så häftiga är de ju.

The ABC of fun, tapet av Isabelle McAllister för Mr Perswall. (Foto Mr Perswall)
The ABC of fun, tapet av Isabelle McAllister för Mr Perswall. (Foto Mr Perswall)

Nå. Det här var främst ett inlägg för att presentera den nya kollektionen i samarbete med Mr Perswall, den består alltså av tio mönster i olika färgställningar och mönster – luktsuddisarna, den stora roboten Robusto som blivit till ett mönster, alfabetet i roliga detaljer och tapeten som också fungerar som mål för att nämna några. Tapeterna är tryck som med föredel fungerar som fondvägg, då det passar barnrummet väl i formatet, men som också är lätt att förändra menar Isabelle. Hela kollektionen hittar du här och den består av en massa fyndiga detaljer och delar, kolla in!

Mååål! Sätt målet på väggen. Tapet av Isabelle McAllister. (Foto Mr Perswall)
Mååål! Sätt målet på väggen. Tapet av Isabelle McAllister. (Foto Mr Perswall)

Men det är faktiskt inte allt, samarbetet har kanske till och med måhända kommit till apropå den bok som Isabelle är aktuell med just nu – Rum för kidsen. Jag har ett exemplar här hemma, den är bra, rolig, fin och mycket inspirerande! Jag ska återkomma till den i ett inlägg längre fram, jag ska bara ta tillbaka den från vår sexåring, som ägnat hela påsken åt att läsa boken och titta på gamla avsnitt av Fixa rummet…gott betyg om något.

Kolla in tapetkollektionen så länge!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *