Skattgömmor från Lyndie Dourthe

Dessa verk av franska Lyndie Dourthe gör mig så glad! Det är något så romantiskt, skirt och ytterligt galet över det här tycker jag. Små textila objekt med helt eget liv och egna karaktärer. Ibland inramade av glaskupor, som små skattgömmor,  vilket får dem att se lite stramare men kanske lite hemlighetsfullare ut, ibland helt i fri form och konstellation. Jag kontaktade Lyndie för att få veta mer om henne och dessa  arbeten.
Lyndie Dourthes textila objekt sprakar och inspirerar. (Foto © Lyndie Dourthe)
Lyndie Dourthes textila objekt sprakar och inspirerar. (Foto © Lyndie Dourthe)

Hon berättar att hon efter att hon utbildat sig till textildesigner i Paris 2002 började som praktikant som designassistent på olika platser. Under tiden som hon arbetade med mode, smycken och textila objekt för olika studior och modemärken ägnade egen tid åt att experimentera med sitt eget uttryck. Hon kunde därför ett par år senare lansera en egen kollektion med smycken och unika textila objekt, fortfarande med Paris som bas, men med en hel del uppdrag på sidan om för att få det hela att gå ihop.

Hon har under åren arbetat i stora samarbeten med skyltning och dekorationer, något som hon tog vidare till sitt eget skapande. Sedan två år tillbaka är hon i helt egen regi och ägnar all sin tid åt textila dekorationer och objekt av den här sorten.

Detalj, Lyndie Dourhte. (Foto © Lyndie Dourthe)
Detalj, Lyndie Dourhte. (Foto © Lyndie Dourthe)
Lyndie Dourthes textilasamling. (Foto © Lyndie Dourthe)
Lyndie Dourthes textilasamling. (Foto © Lyndie Dourthe)

Hennes sätt att synliggöra och åskådliggöra objekten tycker jag är fint, det är som små presenter som vi som betraktare får ta del av. Det bästa av skattgömmorna som hon samlat på sig. Se mer av Lyndie Dourthes arbete här och här.

Detalj, Lyndie Dourhte. (Foto © Lyndie Dourthe)
Detalj, Lyndie Dourhte. (Foto © Lyndie Dourthe)
Lyndie Dourthes fjärilssamling. (Foto © Lyndie Dourthe)
Lyndie Dourthes fjärilssamling. (Foto © Lyndie Dourthe)
Ännu mer svampar. (Foto © Lyndie Dourthe)
Ännu mer svampar. (Foto © Lyndie Dourthe)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *