Louise Eklund är Kaleidos stipendiat

Kaleido Konsthantverk i Uppsala har de bästa av intentioner i sitt arbete med sitt stipendiatprogram. Jag gillar verkligen tanken. Sedan 2002 delar hantverkskollektivet ut ett stipendium för att bana väg för det nya inom konsthantverket, samt för att ge nyetablerade verksamma en god start och ett ställe att visa upp sig, nog så viktigt. Alla som har en avslutad högskoleutbildning i konst, konsthantverk eller design får söka. Och så bedöms ansökningarna av en jury.

Under tystnad, verk av Louise Eklund som är Kaleidos stipendiat i år. Stengodslera. Höjd ca 70 cm. (Foto: Louise Eklund)
”Under tystnad”, verk av Louise Eklund som är Kaleidos stipendiat i år. Stengodslera. (Foto: Louise Eklund)

Årets stipendiat gör dessa melankoliska verk, fyllda av icke-berättade historier på något vis. Keramikern heter Louise Eklund och det också för hennes stämningar som hon blivit belönad: ”för att hon skapar stämningar som griper tag i betraktaren och för att hon har ett starkt förhållande till sitt material” skriver bland annat juryn.

Nu delades stipendiet ut och utställningen öppnade redan i början av mars, men den som har möjlighet geografiskt har till den 30:e på sig att se Louise Eklunds verk på plats.  Louise är född 1985 och uppvuxen i norra Bohuslän. Idag är hon bosatt i Göteborg och tog sin masterexamen på HDK våren 2013.

"Under tystnad"  Porslin, stengodslera och glas. (Foto: Louise Eklund)
”Under tystnad” Porslin, stengodslera och glas. (Foto: Louise Eklund)
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *