Finurliga mönster från Edit&björnen

Jag hann aldrig med att prata med duon bakom Edit&björnen på Formex, men gillar verkligen vad de visade upp. Bakom företaget finns formgivarna Johanna Nordung Omnell och Karin Denfors, de finns i Norrköping och gör bland annat mönster som hamnar på textilier och tapeter.

Kudde från Edit&björnen, från nya kollektionen Peculiar Nature. (Foto Edit&björnen)
Kudde från Edit&björnen, från nya kollektionen Peculiar Nature. (Foto Edit&björnen)

De var på mässan med kollektionen Peculiar Nature och i deras mönster samsas en rad roliga, finurliga influenser och motiv. Jag gillar att mönstren får olika liv genom olika rapportering och förstås användningsområde.

Edit&björnen har ett samarbetat med Mr Perswall kring tapetmönster, så också nu. Mönstren i tapeterna Cranium Flower, Dragonfly och Animal Medaljong Dipdye innehåller kreativa mönstermixar och illustrationer, eller hur?

Peculiar Nature, Edit&björnen. (Foto Edit&björnen)
Peculiar Nature, Edit&björnen. (Foto Edit&björnen)

Edit&björnen är en design- och kommunikationsbyrå på två som med fantasifulla medel, mönster och metoder gjort spännande saker sedan de gick ut grafisk design och kommunikation i Linköping för drygt ett och ett halvt år sedan. Lägg Edit&björnen  – Johanna Nordung Omnell och Karin Denfors – på minnet, det finns mycket spännande potential här.

Bilden i inläggets topp visar duons tapetmönster, som också ingår i samma kollektion.

Mönster från Johanna Nordung Omnell och Karin Denfors. (Foto Edit&björnen)
Mönster från Johanna Nordung Omnell och Karin Denfors. (Foto Edit&björnen)
Och en finfin hjort också - med inspiration från naturen och oväntade möten har kollektionen Peculiar Nature kommit till. (Foto Edit&björnen)
Och en finfin hjort också – med inspiration från naturen och oväntade möten har kollektionen Peculiar Nature kommit till. (Foto Edit&björnen)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *