Hur ser din hyssgubbe ut?

Popill är en rolig illustrationsagentur med en rad duktiga illustratörer knutna till sig över hela landet. Jag har varit i kontakt med dem en hel del i andra sammanhang och när jag hittade det här projektet tyckte jag att det också lämpar sig fint att introducera dem till er. Projektet Hyssgubbe är nämligen mer av ett slöjdprojekt än illustrationsdito, om man nu ska hårddra det, och det kanske man inte alls ska.

Hursomhest, apropå att Emil i Lönneberga fyller 50 år i år har tre av byråns illustratörer velat fira genom att begrunda sina hyss och göra just hyssgubbar. Meddelst täljning. Jag gillar ingången och anslaget lika mycket som resultatet.

Kristian Ingers försök att graffitimåla ger en täljd träfigur i projeketet Hyssgubbe. (Foto Popill)
Kristian Ingers försök att graffitimåla ger en täljd träfigur i projeketet Hyssgubbe. (Foto Popill)

Genom den nystartade bloggen får vi följa projekten och framförallt ta del av bekännelserna kring hyssen. En kvarglömd nål som gjorde skada på en syster, en sladd med en lånad bil som blev förödande, en kottkastning som fick konsekvenser…och vad en efterlängtad graffititagg kan göra med en garderob.  Ett hyss, en gubbe. De medverkande illustratörerna sonar sina brott och täljer gubbar för att hylla Emil.

Projektet pågår under november och fram till jul, då ett par av gubbarna kommer att finnas till försäljning, delar av intäkterna går till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Mattias Käll täljda hyssgumma i Popills projekt Hyssgubbe. (Foto Popill)
Mattias Käll täljda hyssgumma i Popills projekt Hyssgubbe. (Foto Popill)
Mattias Käll täljda hyssgumma i Popills projekt Hyssgubbe. (Foto Popill)
Mattias Käll täljda hyssgumma i Popills projekt Hyssgubbe. (Foto Popill)

Kolla in dessa duktiga illustratörer också, Mattias Käll och Kristian Ingers alltså. Och mer om Popill här.

Ett till bus som renderade hyssgubbe, av Kristian Ingers. (Foto Popill)
Ett till bus som renderade hyssgubbe, av Kristian Ingers. (Foto Popill)

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *