Wood – the core of Scandinavian Design – appen släpps idag!

Äntligen är det läge att berätta om vår nya app, Wood – the core of Scandinavian Design, by Hemstilat. Vi har gjort en uppföljning på vår inredningstidning Hemstilat, som kom ut för två år sedan, jag vet att det är många av er som följde det projektet. Sedan dess har vi fått ta över själva tidningen och har nu gjort en app för Ipad i egen regi.

Vi har vridit och vänt på vårt eget intresse för trä, skogen, DIY, skandinavisk design och inredning, och skapat ett interaktivt magasin på engelska. För visst vill vi dela med oss ut i världen! Vi tänker att det finns fler än oss här i Sverige som är intresserade och nyfikna på våra trakter i trä, DIY- och designväg.

Appen Wood från Hemstilatkollektivet innehåller allt tänkbart på tema trä - här har vi tagit oss ut i skogen och tittat på träslag och designade föremål. (Foto Hemstilat)
Appen Wood från Hemstilatkollektivet innehåller allt tänkbart på tema trä – här har vi tagit oss ut i skogen och tittat på träslag och designade föremål. (Foto Hemstilat ur appen Wood)

Vi har tänkt trä i alla möjliga vinklar. Allt från en unik intervju med arkitekten bakom Ingmar Bergmans omtalade furuinredda hus på Fårö, till DIY och furunostalgi i form av Ikeaklassikern Ivar. Vi går så långt att vi också ställer frågan om inte den svenska folksjälen är gjord av trä. Du köper alltså appen till din Ipad och får en interaktiv upplevelse med ljud, bild, text, extramaterial, länkar och video. Det blir liksom som ett mellanting av webb och papperstidning.

Vill du se själv hur det hela funkar? Bor du i Stockholm och har vägarna förbi Designgalleriet kan du vara med på vår release! Kom och mingla med oss! Här är mer info om kvällens evenemang. Och här finns förstås själva appen att köpa. Kolla in den i App Store vetja!

En massa gör det själv-idéer och sätt att förändra saker själv därhemma bjuder vi också på. Här har vi låtit kreatörer gå loss på varsin pall. (Foto Hemstilat - från appen Wood)
En massa gör det själv-idéer och sätt att förändra saker själv därhemma bjuder vi också på. Här har vi låtit kreatörer gå loss på varsin pall. (Foto Hemstilat ur appen Wood)
Träälskare, furunostalgi, kulturhistoria kring trä och en massa DIY. Kolla in vår nya app Wood - the core of Scandinavian Design! (Foto Hemstilat, ur appen Wood)
Träälskare, furunostalgi, kulturhistoria kring trä och en massa DIY. Kolla in vår nya app Wood – the core of Scandinavian Design! (Foto Hemstilat, ur appen Wood)

4 comments

  1. Det är en riktigt fin upplevelse att ”läsa” Wood med flera sinnen aktiverade…spännande intressant vackert
    det är också så roligt att ”leka” själv genom finurligheter-bra lotsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *