Kolla in designkollektivet Repa Studio

Det finns många duktiga mösterformgivare därute! Det är fantastiskt roligt att vi har så många som vill göra mönster, och framförallt textila mönster tycker jag. Det dessutom en fröjd att hitta en sådan grupp som Repa Studio till exempel.

En samling om åtta textildesigners från olika delar av Sverige, som alla möttes på utbildningen textildesign vid Textilhögskola in Borås och nu samsas i designkollektivet Repa Studio. Man skriver så här om sitt samarbete;

Pieces av Micaela Angerheim, medlem i designkollektivet Repa Studio. (Foto Repa Studio)
Pieces av Micaela Angerheim, medlem i designkollektivet Repa Studio. (Foto Repa Studio)

”Repa Studio är en plattform där både individen och gruppen har lika stor betydelse. Styrkan ligger i samarbetet och att kunna dra nytta av varandras kunskaper snarare än att ensam ge sig in i dagens designdjungel. På så sätt hoppas vi med våra olikheter kunna skapa innovativa projekt med en vild blandning av våra stilar och unika uttryck.”

Kap Verde av Lena Melin, Repa Studio. (Foto Repa Studio)
Kap Verde av Lena Melin, Repa Studio. (Foto Repa Studio)

Kollektivet är relativt nystartat, som jag förstår det är inte gruppen färdigutbildade vid Textilhögskolan ännu, men jag kan ha tolkat fel. De är iallafall i början av lovande karriärer kan jag tycka.

Repa Studio består av Petra Wester Norgren, Micaela Angerheim, Anna Jonsson (har gjort mönstret Flur, i inläggets topp), Lena Melin, Malin Bobeck, Linnéa Eketrä, Josefina Tengvall och Linnéa Nilsson. Se mer av alla deras verk på deras fina gemensamma sajt.

Vildvuxet av Petra Wester Nordgren, Repa Studio. (Foto Repa Studio)
Vildvuxet av Petra Wester Nordgren, Repa Studio. (Foto Repa Studio)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *