Sprid lite fröbomber i jul

Brittiska Kabloom har jag skrivit om tidigare, företaget som skickar fröbomber till höger och vänster, se här. Sprid lite glädje i det offentliga rummet med hjälp av grönska är budskapet.

Från brittiska Kabloom kommer denna juliga fröbomb, basilika med doft av tall och kanel. (Foto Kabloom)
Från brittiska Kabloom kommer denna juliga fröbomb, basilika med doft av tall och kanel. (Foto Kabloom)

Här kommer ett julklappstips till den som kanske har det mesta – allt utom en juldoftande basilikabomb kanske? En fröbomb med en speciell blandning fröer av basilika, med inslag av kanel och talldoft. Självklart en något apart gåva att skriva om en dag som denna när ordet snökaos är på mångas läppar. Men – hör och häpna – det finns en årstid efter snön…och för den som inte vill vänta kan naturligtvis stoppa ner sin bomb i en vanlig kruka.

En fröbomb går dessutom lika bra att göra själv, plocka ihop din blandning fröer, lite jord och slå in det i nedbrytbart material.  En bra beskrivning finns på Instructables. Här finns lite mer läsning om själva fenomenet fröbombning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *