Var med i Craftivist Collectives pussel

Det är bråda dagar på Kurbitsfronten, inte enbart eftersom det lackar mot favorithögtiden jul. Nej, jag håller också på med ett oändligt spännande projekt som gör att jag får resa runt och träffa en rad intressanta craftvister och garntaggare över världen. Förra helgen träffade jag craftivismens grundare Betsy Greer, och nu till helgen åker jag till London för att träffa delar ur Craftivist Collective och Knit the City. Mer information om det hela kommer snart!

Craftivist Collectives nya kampanj Im a piece vill rikta uppmärksamhet på världens svältande barn. Var med du också! (Foto Craftivist Collective)
Craftivist Collectives nya kampanj Im a piece vill rikta uppmärksamhet på världens svältande barn. Var med du också! (Foto Craftivist Collective)

Jag vill dock slå ett slag för Craftivist Collectives senaste kampanj, som de gör tillsammans med brittiska Rädda Barnen och en rad engelska stjärnslöjdare – broderibloggaren Mr Stitch, garnbombaren Lauren O’Farrell och Craft Blog UKs Hilary Pullen. Craftivist Collectives tolkning av Rädda Barnens övergripande kampanj Race against hunger, innebär fokus på att vi alla är delar av samma helhet.

Kampanjen heter I am a piece, och  genom att göra pusselbitar manifesterar man sitt stöd för världens hungrande barn. Målet är att uppmärksamma världen och 2013 års G8-möte på att det faktum att 2,3 miljoner barn dör av svält varje år. G8 mötet hålls nämligen nästa år med Storbritannien som värd.

Med ett budskap som är eftertänksamt, provokativt eller politiskt slagkraftigt - du väljer själv - kan du vara med och brodera dig in i detta kollektiva verk ämnat till nästa års G8-möte. (Foto Craftivist Collective)
Med ett budskap som är eftertänksamt, provokativt eller politiskt slagkraftigt – du väljer själv – kan du vara med och brodera dig in i detta kollektiva verk ämnat till nästa års G8-möte. (Foto Craftivist Collective)

Som craftivist vill du alltså förändra världen med ditt handarbete, och genom att manifestera sina åsikter i sitt slöjdande är man övertygad om att det går att göra skillnad.  I Craftivist Collectives kampanj gör du tre pusselbitar, en till själva manifestationen vid G8-mötet. Ytterligare en pusselbit behåller du själv, som en påminnelse om att du är delaktig i projektet, och den sista ger du till din lokala politiker, som en påminnelse om att hen har en folkvald roll åstadkomma politisk skillnad.

Här finns allt material för dig som är intresserad av att göra egna pusselbitar, instruktioner och mönstermallar bland annat. Och en hel del mer att läsa. Be a part of the solution, not a part of the problem, som Craftivist Collective säger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *