Stockholms kulturfestival igång!

Idag öppnar Stockholms kulturfestival med ett digert program över hela stan för er som antingen bor här eller är på väg hit. För sjunde året i rad driver Stockholms stad festival på och runt Sergels torg. Här kommer det att finnas gatuteater, marknad, performance och samtal – musikscener och världens längsta bokbord! Festivalen håller öppet till söndag, för mer info om festivalen, se  här, och här finns hela programmet.

Skedar och slevar i krokvuxen björk, ytbehandlade med linolja, slöjdade av Lars Pettersson, den största av Niklas Karlsson. Ur boken Slöjden börjar i skogen från Hemslöjdens Förlag. (Foto Thomas Harrysson)
Ämne för morgondagens hållbarhetsdiskussion mån tro? Skedar och slevar i krokvuxen björk. Ur boken Slöjden börjar i skogen från Hemslöjdens Förlag. (Foto Thomas Harrysson)

Kurbits är en del av morgondagens program, då jag ska få prata hållbarhet och slöjd i punkten Re:agera – miljö och hållbarhet i praktiken tillsammans med Kerstin Andersson Åhlin, generalsekreterare för Hemslöjden, och Daniel Ängmo, som är arkitekt, stadsplanerare och slöjdare. Vi finns i Porten, läs mer här. 

Innan, under och efter vårt samtal går det fint att prova på att slöjda. Under dagen pågår nämligen en slöjdworkshop med  brodösen Anna Wengdin och en rad hemslöjdskonsulenter till exempel, en rolig slöjdworkshop.

På HV Skola arrangeras workshopen Med tråden som passion, på lördag 18:e. Som en del av kulturfestivalen som pågår. (Foto HV Skola)
På HV Skola arrangeras workshopen Med tråden som passion, på lördag 18:e. Som en del av kulturfestivalen som pågår. (Foto HV Skola)

Andra slöjdrelaterade saker att göra under festivalen finns förstås också. Passa också på att slöjda – en och annan sneaker vad det verkar – med sajten Zickermans, som finns på plats hela festivalen i området Ung 08, se mer här. Och Slöjdklubben finns också på plats – alla dagar hela veckan! Kolla in och var med om du är i närheten.

Sista slöjdtipset på kulturfestivalen –  under lördagen arrangerar HV Skola en workshop som heter Med tråden som passion. Här går det att skapa allsorts  – vävning, applikation, stickning, textning i textil – det låter spännande! Se hela programmet här. En massa roligt hela veckan alltså, heja kulturfestivalen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *