Nya halskragar från Johanna Törnqvist

Celestial Twin, röd. Av Johanna Törnqvist. (Foto Johanna Törnqvist)
Kolla in, nytt från Johanna Törnqvist! Fint som bara den. Dessa halskragar heter Celestrial Twins och kommer att ingå i hundraårsjubilerande hemslöjdens utställning på Liljevalchs i sommar.
Celestial Twin, röd. Av Johanna Törnqvist. (Foto Johanna Törnqvist)
Celestial Twin, röd. Av Johanna Törnqvist. (Foto Johanna Törnqvist)

Det är två olika bröllopskragar vi ser; en för det konventionella brudparet eller två för paret som, enligt Johanna Törnqvist, vågar tänja på gränserna och utmana. I ett mejl beskriver Johanna sin arbetsmetod på ett intressant sätt:

Jag arbetar med textilt konsthantverk som utgår från återbrukat textilt material och återvunnet förpackningsmaterial i plast. Mitt arbete har sin utgångspunkt i att låta olika traditioner och material mötas för att sudda ut gränserna mellan kost, konsthantverk, slöjd och mode och ge ett nytt perspektiv på vad folklore är och representerar idag.
Celestial Twins, halskragar av Johanna Törnqvist. (Foto Johanna Törnqvist)
Celestial Twins, halskragar av Johanna Törnqvist. (Foto Johanna Törnqvist)
Jag har ju skrivit en hel del om Johanna Törnqvist tidigare, se här, många av er känner säkert till min vurm för hennes gränsland mellan just tradition och nytänkande. Samt den estetiska användningen av material som vi många gånger anser för simpelt eller för enkelt. Tji fick vi säger jag bara.
Halskrage i serien Celestial Twin, från Johanna Törnqvist. (Foto Johanna Törnqvist)
Halskrage i serien Celestial Twin, från Johanna Törnqvist. (Foto Johanna Törnqvist)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *