Säsongens första gårdsloppis avklarad!

Själva burken i närbild, jag måste nog erkänna att jag var mest såld. De övriga var inte lika imponerade. (Foto Kurbits)

Kurbits har tagit långledigt, vi har gjort en av årets första resor norrut, till Höga Kusten. Kan det vara världens vackraste område? Jag tror det, men jag är något jävig eftersom jag är uppvuxen där. Fint att komma hem!

En stor korg för en tjuga, en kurbitsburk, blomfat för en femma styck och två ramar - några av helgens loppisfynd. (Foto Kurbits)
En stor korg för en tjuga, en kurbitsburk, blomfat för en femma styck och två ramar - några av helgens loppisfynd. (Foto Kurbits)

Vi fick också rivstarta loppissäsongen med ett sådant där hus som man nästan inte tror finns. Mina föräldrar kände till denna loppisskatt – jag hade inte sinnesnärvaro att fota hela härligheten åt er, men ni får ta mitt ord på att det var en av de mest märkliga samlingar jag sett.

Dessutom ett enda dödsbo, som släktingar nu öppnat upp som loppis hela våren och sommaren. Och tro mig, det kommer att behövas, för maken till samlerska som bodde där!

Själva burken i närbild, jag måste nog erkänna att jag var mest såld. De övriga var inte lika imponerade. (Foto Kurbits)
Själva burken i närbild, jag måste nog erkänna att jag var mest såld. De övriga var inte lika imponerade. (Foto Kurbits)

Vi gjorde små stillsamma fynd i ren glädje, men det lär definitivt bli fler besök i sommar, släktingarna som arrangerade berättade att det fanns mycket mer att plocka fram. Allt för en femma, tia eller lite småkrafs utöver det. Nå, hela familjen gjorde som sagt lite fynd, här följer dem.

Min man föll mer för ramarna - komplett med familjeporträtten också! (Foto Kurbits)
Min man föll mer för ramarna - komplett med familjeporträtten också! (Foto Kurbits)
Givetvis fanns det något för alla...korgar till en liten och en stor flicka. (Foto Kurbits)
Givetvis fanns det något för alla...korgar till en liten och en stor flicka. (Foto Kurbits)
Och så här fyllde fyraåringen sin korg, med fynd från skogen. De finns nu hemma i Stockholm, där vi snart kan öppna skogsmuseum. (Foto Kurbits)
Och så här fyllde fyraåringen sin korg, med fynd från skogen. De finns nu hemma i Stockholm, där vi snart kan öppna skogsmuseum. (Foto Kurbits)

5 comments

  1. Loppis! Vilken fin burk!

    Var vid höga kusten för första gången ifjol. Hoppas det blir en tur i sommar med, har sett bilder från en fantastisk nationalpark.
    Vill du dela med dig om var samlerskans dödsbo-loppis finns? Och fler loppistips om du har ngt jättefint. Vi stannar till vid skyltar men kan tänka oss en litenomväg eller annan tur om tips finnes 🙂

  2. Hej hej Emeli, självklart, jag var bara tvungen att fråga min mamma som visade oss vägen:) Loppisen ovan ligger i Nordingrå, i Tollsäter. En bit från Gårdsbutiken – hoppas du hittar dit! Och jag kan verkligen rekommendera ett besök i Skuleskogens nationalpark också, bara ett stenkast därifrån. God tur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *