Säsongens första gårdsloppis avklarad!

Kurbits har tagit långledigt, vi har gjort en av årets första resor norrut, till Höga Kusten. Kan det vara världens vackraste område? Jag tror det, men jag är något jävig eftersom jag är uppvuxen där. Fint att komma hem!

En stor korg för en tjuga, en kurbitsburk, blomfat för en femma styck och två ramar - några av helgens loppisfynd. (Foto Kurbits)

En stor korg för en tjuga, en kurbitsburk, blomfat för en femma styck och två ramar - några av helgens loppisfynd. (Foto Kurbits)

Vi fick också rivstarta loppissäsongen med ett sådant där hus som man nästan inte tror finns. Mina föräldrar kände till denna loppisskatt – jag hade inte sinnesnärvaro att fota hela härligheten åt er, men ni får ta mitt ord på att det var en av de mest märkliga samlingar jag sett.

Dessutom ett enda dödsbo, som släktingar nu öppnat upp som loppis hela våren och sommaren. Och tro mig, det kommer att behövas, för maken till samlerska som bodde där!

Själva burken i närbild, jag måste nog erkänna att jag var mest såld. De övriga var inte lika imponerade. (Foto Kurbits)

Själva burken i närbild, jag måste nog erkänna att jag var mest såld. De övriga var inte lika imponerade. (Foto Kurbits)

Vi gjorde små stillsamma fynd i ren glädje, men det lär definitivt bli fler besök i sommar, släktingarna som arrangerade berättade att det fanns mycket mer att plocka fram. Allt för en femma, tia eller lite småkrafs utöver det. Nå, hela familjen gjorde som sagt lite fynd, här följer dem.

Min man föll mer för ramarna - komplett med familjeporträtten också! (Foto Kurbits)

Min man föll mer för ramarna - komplett med familjeporträtten också! (Foto Kurbits)

Givetvis fanns det något för alla...korgar till en liten och en stor flicka. (Foto Kurbits)

Givetvis fanns det något för alla...korgar till en liten och en stor flicka. (Foto Kurbits)

Och så här fyllde fyraåringen sin korg, med fynd från skogen. De finns nu hemma i Stockholm, där vi snart kan öppna skogsmuseum. (Foto Kurbits)

Och så här fyllde fyraåringen sin korg, med fynd från skogen. De finns nu hemma i Stockholm, där vi snart kan öppna skogsmuseum. (Foto Kurbits)