Veckans Zickerman: Craftivisten Betsy Greer

Idag är jag lite mallig över min intervju med Betsy Greer på Zickermans. Betsy Greer är grundare av begreppet craftivism, där man betonar möjligheten att påverka samhället med sina åsikter genom handens arbete. Varje gång du slöjdar kan du alltså göra skillnad, är craftivismens övertygelse.

Amerikanska Betsy Greer ligger bakom begreppet och rörelsen craftivism. Läs mer om hennes tankar och arbete för handgjord revolution i min intervju på Zickermans. (Foto Betsy Greer)
Amerikanska Betsy Greer ligger bakom begreppet och rörelsen craftivism. Läs mer om hennes tankar och arbete för en handgjord revolution i min intervju på Zickermans. (Foto Betsy Greer)

Den har kallats långsamhetens revolt, eller en tyst revolution, och det är något jag går igång på. Betsy myntade begreppet 2003, och har sedan dess verkat för och utvecklat rörelsen – som det numera alltså är. Hon säger bland annat så här:

Min personliga övertygelse som craftivist har växt över tiden. Idag ser jag begreppet mer som en vägledning om hur jag vill leva mitt liv snarare än som ett sätt att manifestera min kreativitet. Mitt arbete med craftivismen har stärkt mig i att ta itu med frågor jag inte håller med om, oavsett om det är krig, masskonsumtion eller isbjörnarnas levnadsförhållanden.

Läs alltså en av de första längre intervjuerna på svenska med Betsy Greer på Zickermans idag. 

3 comments

  1. Tack Frida för intervjun. Åh vad inspirerade vi blir! Var tvugna att länka och promota på vår blogg distantdiying.com

    l o v e l y

    x/jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *