Open Sloyd – slöjdlego för alla

Var med och bidra till projektet Open Sloyd på Arkitekturmuseet! (Foto Otto von Busch)
Var med och bidra till projektet Open Sloyd på Arkitekturmuseet! (Foto Otto von Busch)
Var med och bidra till projektet Open Sloyd på Arkitekturmuseet! (Foto Otto von Busch)

På lördag 5 november öppnar Arkiteturmuseet sitt nya utställningsrum Projektrummet med ungefär världens roligaste projekt. Superfantastiskt kreativa Otto von Busch ligger bakom Open Sloyd, där han nu vill att alla ni därute som vill bidra ska skicka in lite slöjd.

Så här är det tänkt; Open Sloyd är ett modulärt slöjdsystem där varje objekt beskrivs som en Legobit. Genom att skapa ett objekt och borra ett sex millimeter stort hål i det kan din slöjdgreja sättas ihop med någon annans, och vips så har man byggt ett slöjdlego som kan växa till ungefär vad som helst. Stort va?

Men skynda på om du vill vara med - vernissage är på lördag 5 november. (Foto Otto von Busch)
Men skynda på om du vill vara med - vernissage på lördag. (Foto Otto von Busch)

Så – antingen bidrar du, då finns det lite regler för att det ska gå att få ihop alla medverkandes delar – läs mer om hur det hela går till här (och skynda på, för snart är det dags för vernissage). Eller så går du på öppningen på lördag 5 november och hänförs av alla bidragen. Utställningen finns att se, uppleva och jobba med – för det krävs nog ett visst fysiskt engagemang av besökarna gissar jag – fram till 18 december.

Open Sloyd leker med Open Source-begreppet, och låter här alla vara med och skapa sin egen version av slöjden. Gör det själv-kultur samsas med slöjd, hantverk, design och aktivism. Otto von Busch vill med sitt projekt skapa en diskussion om hantverkets och designens roll i vårt konsumtionscentrerade samhälle. Precis. Jag sa ju det –  typ världens roligaste (och smartaste) projekt! Läs mer om Otto von Busch här och här.

 

 

2 comments

    1. Eeh, bra fråga Karin. Som jag faktiskt inte har något bra svar på, jag gick nog igång på just träets möjligheter i det här projektet…men skulle man inte kunna bidra också med textil? Kanske – du, vi får besöka utställningen och se!
      /Frida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *