Mateus och Marcus Samuelsson i fint samarbete

Mateus meets Marcus. (Foto Mateus)

Kolla här – vitt stengods från Mateus! Trodde man kanske inte, att det annars färgstarka Mateus skull köra vitt. Satsningen ingår i och för sig inte i deras ordinarie sortiment, det här är ett samarbete mellan Mateus och kocken Marcus Samuelsson.

Jag gillar det här. Associationerna flödar åt olika håll – jag såg serien på Formex och där pratade man om att delarnas mycket tydliga struktur ska leda tankarna åt eld och vegetation. Marcus etiopiska bakgrund lär också finnas med i associationsbanorna, det syns också i förpackning och seriens egna logga.

Mateus meets Marcus - ny serie i samarbete med Marcus Samuelsson.  (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus - ny serie i samarbete med Marcus Samuelsson. (Foto Mateus)

En praktisk sak är också att alla delar matchar varandra – kopparna går att använda till faten, liksom skålarna och så vidare. Jag tänker att det måste finnas en hel del användarvänliga funktioner och resonemang med när det är en professionell kock inblandad. Nåväl. Fina miljöbilder från Mateus kommer alltså här. Läs mer om serien här.

Mateus meets Marcus. (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus. (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus. (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus. (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus. (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus. (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus - ny serie i samarbete med Marcus Samuelsson.  (Foto Mateus)
Mateus meets Marcus - ny serie i samarbete med Marcus Samuelsson. (Foto Mateus)

2 comments

  1. Jag känner mig ganska ensam om denna åsikt, men jag förstår verkligen inte grejen med Mateus. Tycker inte alls att de vanliga Mateus-grejerna är speciellt fina. Det här tyckte jag däremot om! Jag brukar annars alltid föredra färgglatt framför helvitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *