Spännande Upmarket hela helgen i Göteborg

Också Clara Json Borgs textiltryck finns med på Up Fresh. (Foto Up Market)
Fantastiskt fina vantar av Clara Bothén finns bland annat på Up Fresh på Up Market i Göteborg, med start idag. (Foto Up Market)
Fantastiskt fina vantar av Clara Bothén finns bland annat på Upfresh på Upmarket i Göteborg, med start idag. (Foto Upmarket)

OBS UPPDATERING! – Upmarket startar imorgon lördag, eftersom det regnar kopiösa mängder i Göteborg idag. Kolla in KHVCs sajt för mer info under lördagen!

Idag börjar Upmarket, den tre dagar långa konsthantverksmarknad i Göteborg som årligen arrangeras av Konsthantverkscentrum. VUpmarket har funnits sedan 1991 och äger numera rum samtidigt som Göteborgs kulturkalas. Man håller till i Trädgårdsföreningen mitt i centrala Göteborg och är det cirka  60 konsthantverkare  på plats med sina produkter, kolla in den digra listan här. Vilket upplägg och vilket utbud! Imponerande.

Också Clara Json Borgs textiltryck finns med på Up Fresh. (Foto Up Market)
Också Clara Json Borgs textiltryck finns med på Upfresh. (Foto Upmarket)

Men inte nog med det, också avdelningen med studenter har utökats i år, avdelningen Upfresh innehåller i år cirka 20 studenter från HDK  och Steneby, alla utvalda och speciellt inbjudna. Här är dem som medverkar.

Läs en intervju på Zickermans om själva marknaden där bland annat Clara Bothén, som går andra året på Stenebys textil-kläder-formgivning och har gjort vantarna ovan av sin mammas växtfärgade garner från 1982, medverkar.

Smeden Tommy Hansson vann förra årets Publikens favorit. (Foto Upmarket)
Smeden Tommy Hansson vann förra årets Publikens favorit. (Foto Upmarket)

Varje år på Upmarket hålls det en tävling under de tre dagar marknaden pågår – en jury väljer ut vinnaren som avslöjas under marknadsdagarna. Rolig idé! Det är således förra årets vinnare, smeden Tommy Hansson, som pryder årets affisch och delar av reklammaterialet kring marknaden i år.

Det händer mycket kring marknaden och kulturfestivalen, kolla in programmet på KHVCs sajt – och alla ni som är i Göteborg i helgen, besök Upmarket om ni har möjlighet.

Tommy Hansson deltar också i år på marknaden. (Foto Upmarket)
Tommy Hansson deltar också i år på marknaden. (Foto Upmarket)

 

 

 

 

 

 

 

6 comments

  1. Tack för att ni uppmärksammat mig på väderförhållandena och Upmarket idag, jag har tyvärr inte kunnat uppdatera förrän nu på eftermiddagen/kvällen!

  2. Hej Frida, vad kul att se lite UP här hos dig – tack för det 🙂 Idag blev alltså UPMARKET inställd men vi laddar för en härlig dag i morgon med utlovad sol, fantastiskt fint hantverk och förhoppningsvis glada besökare! /Elisabeth

    1. Åh hej Elisabeth, vilken otur med vädret! Hoppas solen skiner på er imorgon, och lycka till med alla bestyr, det är verkligen laddat för en superhelg, det är vad jag tycker det verkar som! Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *