Fantastiska möbler från libanesiska Bokja

Vacker dagbädd från Bokja design. (Foto Bokja)
Soffan heter Peacock, man kan ju förstå varför. Libanesiska Bokja gör häpnadsväckande kreationer av gamla möbler och gamla textilier. (Foto Bokja)
Soffan heter Peacock, man kan ju förstå varför. Libanesiska Bokja gör häpnadsväckande kreationer av gamla möbler och gamla textilier. (Foto Bokja)
Fantastiska Bokja har jag stött på lite här och där på sistone – och såklart blivit vansinnigt nyfiken. Så pass att jag mejlade dem för att få veta lite mer om dessa märkliga, makalösa och färgstarka möbler.
Stolen Rabi från Bokja. (foto Bokja)
Stolen Rabi från Bokja. (foto Bokja)

Bakom Bokja ligger två libanesiska kvinnor, Maria Hibri och Hoda Baroudi, och de berättar att Bokja har funnits sedan år 2000. Bokja har sitt säte i Beirut, och här klär de om möbler – de matchar färgstarkt och vågat ihop gamla material i nya konstellationer. Det kan vara loppisfynd som de hittar i Beirut eller på resor över världen. Men de klär också gärna om en eller annan klassisk stol, då på beställning. Dessutom har Bokja en egendesignad möbelkollektion.

Maria Hibri och Hoda Baroudi utgör Bokja design. (Foto Bokja)
Maria Hibri och Hoda Baroudi utgör Bokja design. (Foto Bokja)
– Textilierna som vi använder letar vi second hand under våra många resor – från centrala Asien till Nordafrika. Vi har båda en stor förkärlek till antikviteter och vintagemöbler, Bokja design är ett sätt för oss att kombinera vår passion för vackra textilier, gediget hantverk och återbruk, säger Maria Hibri och Hoda Baroudi till mig i ett mejl.
Bokja finns representerade globalt och återförsäljarna växer i rasande takt, jag kan verkligen förstå varför. En stor butik finns i Beirut, annars säljer följande butiker runt om i världen Bokjas design.
Vacker dagbädd från Bokja design. (Foto Bokja)
Vacker dagbädd från Bokja design. (Foto Bokja)

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *