Amatörkurbits på finfin pall

En pall med eget kurbitsmåleri, av Johanna. (Foto Johanna Arnwald)
En pall med eget kurbitsmåleri, av Johanna. (Foto Johanna Arnwald)
En pall med eget kurbitsmåleri, av Johanna. (Foto Johanna Arnwald)

Jag har haft en rolig konversation med Johanna, som ursprungligen mejlade och frågade om jag visste var det gick att få tag i en pall med kurbits på. Ett par mejl senare, där slutsatsen blev att det nog var både enklast och roligast att göra det själv fick jag bekräftelse från Johanna – hon tänkte ge sig på projektet!

Amatörkurbits som hon kallade det. Och kolla in nu här – före och efter. Och en rejält fin och rolig kurbitspall senare – visst blev det bra? Jätteroligt att du både tog steget och gjorde det och lät oss ta del av resultatet Johanna, tack!  Och det där med amatörkurbits vet jag inte om det stämmer riktigt…

Pallen före. (Foto Johanna Arnwald)
Pallen före. (Foto Johanna Arnwald)

5 comments

  1. Jätte trevlig, jag har en hemsida för dig, jag tycker själv om Kurbits och mer jag lär mig om Kurbits och historia från dem som sysslar med Kurbits delar jag gärna med mig om Kurbits. Jag vet om 2 fantastiska artists från Dalarna in Sweden, Slotts Barbro who has painted a chest, and my logo for my webpage for Swedish weaving, a wonder full sign Välkommen på en gammal trä planka.
    Åse Larsjos har jag en websida för och Åse har målat en kista, skrin, bricka som Åse också har presenterad som en gåva till Kronprinsessan Victoria när sessan besökte små företag i Sverige, och ett underbart hörnskåp kopia från 1800 talet
    http://www.aselarsjos.se

  2. Åh, vad snyggt! Jag har, tack vare din sida, haft lite dille på just kurbits den senaste tiden. Och i våras målade jag faktiskt en gammal pall med kurbitsinspiration (dock inte alls lika snyggt som detta) med stenciler och sprayfärg. Sammanträffande!

  3. Fasen va intressant, kul blogg, vacker pall, jag tänkte försöka lära mig måla kurbits, har ni några tips på någon bra informativ sida med någon tutorial eller liknande? MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *