Slussen Craft Fair öppnar i helgen

Eva Skarbäcks verk finns på Slussen Craft Fair på lördag och söndag. (Foto Eva Skarbäck)
Eva Skarbäcks verk finns på Slussen Craft Fair på lördag och söndag. (Foto Eva Skarbäck)

Se här, en ny konsthantverksmarknad! Jag fick tidigare i veckan ett pressmeddelande om Slussen Craft Fair, en ny konstmarknad som ska fokusera på unikt och skulpturalt konsthantverk. Och det är redan till helgen!

På lördag och söndag kommer 25 konstnärer och konsthantverkare från hela landet att samsas på Stadsmuseets gård vid Slussen i Stockholm. Det är en anrik plats att vara på, där fanns en handelsplats redan på 1600-talet får jag lära mig. Här finns en lista på alla deltagare.

Anna Fjällbäck är en av de deltagande i helgens Slussen Craft Fair i Stockholm. (Foto Anna Fjällbäck)
Anna Fjällbäck är en av de deltagande i helgens Slussen Craft Fair i Stockholm. (Foto Anna Fjällbäck)

Bakom Slussen Craft Fair ligger bland annat Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare (KIF), Stockholms stadsmuseum, Stockholm konst, BUS och Stockholms stad. KIF fyller för övrigt 50 år i år, detta ingår säkert i deras jubileumsprogram.  Och ni som känner igen konceptet från utomlands – Collect i London och SOFA i New York står som förebilder till Slussen Craft Fair. Efter helgen får vi se om det finns potential också här.

Förebilden är framför allt Collect i London och SOFA i New York, två av de främsta konstmarknaderna i världen av liknande slag och som lockar både den stora publiken och de särskilt intresserade samlarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *