Återbruk och vintage på Livrustkammaren i helgen

Vit klänning, från 1950-talet, kommer troligen från Ryssland, har tillhört drottning Louise. Den är sydd av fint handbroderad linnebrodyr. Drottning Louise, 1889-1965, var kung Gustaf VI Adolfs andra hustru. (Foto Erik Lernestål)
Vit klänning, från 1950-talet, kommer troligen från Ryssland, har tillhört drottning Louise. Den är sydd av fint handbroderad linnebrodyr. Drottning Louise, 1889-1965, var kung Gustaf VI Adolfs andra hustru. (Foto Erik Lernestål)
Vit klänning, från 1950-talet, kommer troligen från Ryssland, har tillhört drottning Louise. Den är sydd av fint handbroderad linnebrodyr. Drottning Louise, 1889-1965, var kung Gustaf VI Adolfs andra hustru. (Foto Erik Lernestål)

I helgen kommer elever från utbildningen Recycle Design ta sig från Eskilstuna till Stockholm och Livrustkammaren, där de bjuder in till workshop och utställningen Allt är inte guld som glimmar. 15 elever finns på plats för att visa upp nya produkter av återbrukat material, gjorda av äldre hantverkstekniker med inspiration från Livrustkammarens samlingar. I den öppna workshopen får besökare prova på att göra själv.

Detta i samband med att Livrustkammaren öppnar sin utställning Kungligt Vintage, som alltså visar upp det mode prinsessor och drottningar burit sedan 50-talet. Allt som allt har man återbrukshelg med vintagetema kan man kanske säga och det blir nog upplyftande att se vad eleverna hittar på.

Läs mer om helgens program här. Och läs här om vad jag skrivit om Eskilstunautbildningen tidigare.

2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *