Bondbröllop anno 1867 på Skansen

Bröllopsdags på Skansen i helgen. (Foto Skansen)
Bröllopsdags på Skansen i helgen. (Foto Skansen)
Bröllopsdags på Skansen i helgen. (Foto Skansen)

Passa på – Skansen ställer till bondbröllop! Som att det inte har varit nog av bröllopsyra i år, eller kanske just därför, pågår just nu förberedelserna inför bondbröllopet  i Ekshäradsgården, ett bröllop anno 1867.

På lördag får Kristina från Herrgårn sin Anders Johan; följ med på en dramatiserad kärlekshistoria så som det kunde ha hänt sig för 140 år sedan, med känningar, nyårstråd, klockkedjor av hår och friargåvor. Veckan kulminerar förstås med bröllopet, där brudparet kläs i tidsenliga kläder och gifter sig. Mingel med snus och karameller på kyrkbacken och gammeldans utlovas också.

Bondbröllopet är ett samarbete mellan Skansen och länshemslöjdskonsulent Carina Olsson i Värmland. Se hela veckans program här, där kurs i pappersblommor, offentlig dukning av festsalen, brudpåklädning och bröllopsmässa finns med.

2 comments

  1. Åh, jag och Elvira 3 år var på plats i kyrkan, och så spanade vi in hästarna efteråt. Skansen är finfina grejor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *