Smekmånad på Konsthantverkscentrum

Imorgon öppnar utställningen Honeymoon på Konsthantverkscentrum i Stockholm. (Foto KHVC)
Imorgon öppnar utställningen Honeymoon på Konsthantverkscentrum i Stockholm. (Foto KHVC)
Imorgon öppnar utställningen Honeymoon på Konsthantverkscentrum i Stockholm. (Foto KHVC)

Imorgon öppnar utställningen Honeymoon på Konsthantverkarna i Stockholm. En av mina favoriter, Tor Cederman, ställer ut med sina fantasieggande askar. Jag har tidigare skrivit om honom här, och gjorde också en intervju tilll Hemslöjden förra året. Där berättade han bland annat att han inspireras av grannlåten; och det är just de glittriga enkla materialen han gör till sina i sina skapelser.

Det gäller att använda materialet på samma sätt som exempelvis en teaterkostym; ska något framstå som glittrigt och dekorerat går det inte bara att ösa på med glitter. Det gäller att skapa utrymme för de highligts man vill betona. Ett blankt material får ligga bredvid ett matt, lent och strävt bredvid varandra, fult och fint – så att en helhet byggs upp. (Hemslöjden 09/2)

Det är vad jag gillar bäst med Tor – hans totala seriösa inställning till sina material och sitt arbete. På Konsthantverkscentrum ställer han ut tillsammans med Ulrika Aneer och Annie Lindberg, också dem spännande i sina fält. Ulrika Aneer har tidigare gjort rasande intressanta smideskronor, se här, kanske är det den linjen hon visar upp också nu, vad vet jag.

Utställningen på Konsthantverkarna öppnar imorgon och visas fram till 24 juli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *