Shalalalala – sticka din favoritbokstav

Rüdiger Schlömers projekt The Jönköping Letter Archive uppmanar alla att sticka en bokstav och skicka till museet. (www.schalala.de)

Rüdiger Schlömers projekt The Jönköping Letter Archive uppmanar alla att sticka en bokstav och skicka till museet. (www.schalala.de)

Nu har utställningarna Craftwerk 2.0 och Ecocraft på Jönköpings läns museum frälst glädjande många besökare, utställningsperioden börjar tyvärr lida mot sitt slut. Passa därför på att medverka i detta roliga experiment, ni stickare där ute!

Det är tyske konstnären Rüdiger Schlömer som ligger bakom projektet  Schalalala, något som startade inför världskupen i fotboll 2006. Han mixar fotbollsfans halsdukar och får på så vis fram halsdukar med nya uttryck.Hans halsdukar finns att se i Craftwerk 2.0. Sedan dess har projektet utvecklat, och det är här ni stickare kommer in serni.

Välj ut din favoritbokstav och följ mönstret och anvisningarna. Arkivet finns på www.schalala.se/the-jonkoping-letter-archive

The Jönköping letter archive består av en samling mönster av enskilda bokstäver, tagna från fan-halsdukar hittade på nätet, och så länge utställningen pågår uppmanas stickare över hela världen att sticka en bokstav från arkivet och skicka till museet. Alla bokstäver sätts ihop i den ordning de packas upp på museet.

Kolla in vilket ambitiöst och fint arkiv sen! Klicka runt på bokstäverna, välj din favorit och börja sticka! Det finns en beskrivning på hur det hela går till i pdf:form. Men skynda på, Craftwerk 2.0 stänger den 21 mars. Ecocraft håller öppet till 21 februari bara, så skynda till Jönköping om du inte redan varit där.

3 comments

  1. Nu har jag sett bilderna i tidningen. Så häftigt, jag undrar om man kan få fotbollskillar att sticka sina egna fan-halsdukar på det här sättet. Som ett sätt att sprida stickning till männen. Kanske till och med skulle vara ett bra skolslöjd-projekt. Om mönsterstickning är för svårt kan man ju brodera bokstäverna på halsduken med en grov stoppnål.

  2. Ja, vi gjorde som du sa och körde hela vägen från Kivik till Jönköping för att se utställningen. Och det var verkligen värt det. Inspirerande och kul. Dessutom svängde vi förbi 2009 års bästa butik (www.butiken.biz) i Tenhult på vägen hem.Det är sant, dom har vunnit pris. Det gjorde resan inte bara värd utan också väldigt dyr, vi kom hem med stora kassar supersnygga skor och kläder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *