Gå kurs i kurbitsmåleri

Åse Larsjons arrangerar kurser i kurbitsmåleri för den som är intresserad. (Foto www.
Åse Larsjos arrangerar kurser i kurbitsmåleri för den som är intresserad. (Foto www.kurbitskurs.se)

Jag får ofta frågan om var det går att lära sig kurbitsmåleri. Den uppmärksamme såg kanske detta lysande tips från Maria i en kommentar här på Kurbits häromdagen (tack!). Men det är så bra att jag också gärna tipsar om det i ett inlägg.

Dekorationsmålaren Åse Larsjos erbjuder en kurbitsmålerikurser  i Stockholm redan nu i februari! En nybörjarkurs och en fortsättningskurs på Medborgarskolan, och på Folkkulturcentrum i Stockholm. I Falun anordnar hon en kurs i att lära sig dekorera, där också på Medborgarskolan.

Åse Larsjos är verksam dekorationsmålare som tar uppdrag, hon har sin bas i Gustafs, Dalarna. Läs mer om henne och hennes kurser här.

5 comments

  1. När jag gick på låg- eller mellanstadiet hade vi någon som kom och visade oss. Pappa har fortfarande kvar den kurbits jag lyckades klämma ur mig, men den ser nog lite sisådär ut, haha!

    1. Haha, fantastiskt! Jag skulle gärna ha velat ha den erfarenheten. Själv fick jag dras med Anundsjösömmen, (Ångermanlands landskapssöm och stolthet) varje slöjdtimme i mellanstadiet. Eller iallafall kändes det så.

  2. Tack Frida för inlägget.

    Gjorde nyligen ett pepparkakshus med kurbitsmönstrat tak. Härmade ett redan färdigt motiv. Fick upp ögonen. Blev lite förälskad. Nu är jag anmäld till vårens kurs på medborgarskolans i Falun. Ska bli kul att lära sig ”på riktigt”.

    Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *