Personliga julbord i Julskål

Elegans, natur och personlighet sammanfattade Fredrik Eriksson sitt bord. Äpplena kommer från hans lantställe. Snaps- och ölgas av Ingegerd Råman och Lena Bergström. Fat och skål av Göran Wärff. (Foto Kurbits)
Elegans, natur och personlighet sammanfattade Fredrik Eriksson sitt bord. Äpplena kommer från hans lantställe. Snaps- och ölgas av Ingegerd Råman. Fat och skål av Göran Wärff. (Foto Kurbits)
Fredrik Erikssons privata samling skruvkorkar till höger.  (Foto Kurbits)
Fin kniv och ljuslyktan Santa Frosted av Lena Bergström. Fredrik Erikssons privata samling skruvkorkar till höger. (Foto Kurbits)

Igår var det pressvisning och start för evenemanget Julskål på Orrefors Kosta Boda i Stockholm. Fyra julbord har dukats upp av artisten Adam Tensta, krögaren Fredrik Eriksson, fd chefdesigner på H&M, Margareta van den Bosch med sonen Martijn van der Bosch, produktdesigner, samt Frida Berglund från bloggen Trendenser.

Med hjälp av egen fantasi, egna jultraditioner och massor av porslin och glas från Orrefors Kosta Boda såklart blev det fyra sinsemellan olika bord. Fredrik Eriksson och Frida Berglund hade satsat på det traditionella och klassiska, van den Boschs och Adam Tensta på det mer nutida.

Frida Berglund dukade in sitt ursprung från Umeå i julbordet, och lät också det trendiga trärena komma till tals. På de stiliga furuunderläggen står skålen Minus 10 av Ingegerd Råman. Ljusstakarna är gjorda av Lena Bergström. (Foto Kurbits)
Frida Berglund dukade in sitt ursprung från Umeå i julbordet, och lät också det trendiga trärena komma till tals. På de stiliga furuunderläggen står skålen Minus 10 av Ingegerd Råman. Ljusstakarna är gjorda av Lena Bergström. (Foto Kurbits)
Roliga näverdetaljer, fint ihop med det trärena. Frida dammar av den gamla klassikern Snöbollen, kanske är den helt rumsren vid det här laget? (Foto Kurbits)
Roliga näverdetaljer, fint ihop med det trärena. Frida dammar av den gamla klassikern Snöbollen, kanske är den helt rumsren vid det här laget? (Foto Kurbits)

Jag som följer Trendenser var tvungen att fråga Frida hur det hade gått med de furuunderlägg som hon under förra veckan bad sina läsare om hjälp med. Det blev inte björk som hon först hade hoppats på, däremot fanns det en rådig läsare i Göteborg som levererat dessa. Slår an en norrländsk sträng som jag gillar oavsett träsort.

Utställningen finns på plats fram till nyårsafton i Orrefors Kosta Boda-butik. Roligt sätt att kicka igång julen!

Adam Tensta valde ett minimalistiskt och avskalat bord. Utmärkt val av tallrikar tycker jag, av Ludvi Löfgren. Skålarna av Ingegerd Råman och glasen Erika Lagerbielke. (Foto Kurbots)
Adam Tensta valde ett minimalistiskt och avskalat bord. Utmärkt val av tallrikar tycker jag, av Ludvig Löfgren. Skålarna av Ingegerd Råman, tumblerglasen av Ernst Billgren och vinglas av Erika Lagerbielke. (Foto Kurbits)
van den Boschs valde lekfullt framför traditionellt - vinglas av Ulrica Hydman Vallien, ljusstakar av Åsa Jungnelius och glas ur nobelservisen av Gunnar Cyrén. (Foto Kurbits)
van den Boschs valde lekfullt och färggrant framför traditionellt - glas av Ulrica Hydman Vallien, Åsa Jungnelius och Gunnar Cyrén. (Foto Kurbits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *