Handla genom att inte handla!

Buy Nothing Day firas idag och imorgon i västvärlden.
Buy Nothing Day firas idag och imorgon i västvärlden.

Imorgon är det dags för En köpfri dag. Rörelsen är global, Buy Nothing Day finns över hela västvärlden, i Nordamerika firar man redan idag.  Titta gärna på reklamfilmen som Adbusters gjort, den har bannlysts av de flesta amerikanska tv-bolagen. Genom en köpfri dag vill  såklart initiativtagare och medverkande påverka vårt sätt att konsumera genom att införa en dag där vi inte köper någonting alls.

I Stockholm kan man fira En köpfri dag tillsammans med föreningen Medveten Konsumtion. De genomför en guidad tur på Drottninggatan för att hitta de hållbara julklapparna inför julruschen. Även om det ju inte direkt uppmanar till köpstopp tycker jag att det är ett bra val av aktion; föreningen vill medverka till en mer medveten konsumtion och kommer att tipsa om de hållbaraste julklapparna. Bra kunskap att få till sig, och man kan ju alltid gå tillbaka till affärerna en annan dag…

Medveten Konsumtion tipsar också om en nylanserad sajt, www.skankes.nu. Jättebra idé! Här är förstås allt helt gratis. Kolla in den, visst har du väl också något som du vill bli av med mot avhämtning?

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *