Ny sajt för handgjorda saker

Den nystartade sajten www.nordichandcraft.com säljer all typ av kreativt skapande.
Den nystartade sajten www.nordichandcraft.com säljer all typ av kreativt skapande.

Jag fick ett mejl från entusiaster bakom företaget Nordic Handcraft, som i dagarna öppnat en ny sajt som ger ”alla som sysslar med någon form av hantverk möjlighet att enkelt sälja sina kreationer online.” Man är i uppstartsfas, och jag väntar ivrigt på att se föremål under exempelvis rubriken ”finsnideri”, ”glas&serviser” och ”möbler”. Ett 20-tal hantverkare, konstnärer, slöjdare, pysslare, och formgivare, alla i västsverigeregionen,  är redan knutna till sajten, min gissning är att fler kommer att tillkomma.

Förutom den självklara privata konsumentmarknaden jobbar vi för att ta fram en plattform åt företag som behöver specialdesignade produkter. Här kan man få sina produktidéer designade och producerade direkt av designstudenter eller konsthantverkare. Ett utmärkt tillfälle för oetablerade aktörer att bygga på sitt varumärke. Vi hoppas nu att vi ska få ett vibrerande, kreativt community där alla aktörer på marknaden kan mötas, säger bland annat Julian Duniec på Nordic Handcraft.

Svenska Signerat , internationella Etsy, Poppytalk Handmade och Supermarket finns redan som etablerade motsvarigheter på marknaden, men eftersom det är så populärt med egenhändigt skapade produkter – både från görare och köpare –  är jag inte förvånad över att det kommer fler aktörer på samma arena.

2 comments

  1. Oh vad roligt med nordic handcraft, det är något som verkligen har saknats på marknaden. Tack Frida för alla bra tips som du kommer med på din fantastiska blogg.

  2. Hej,
    Vi är mycket stolta över att kunna presentera vår nya portal.
    Handgjordasaker.se är både en mötes- och en marknadsplats där du hittar massor med trendiga handgjorda produkter till oslagbara priser.

    Välkommen in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *