Stockholms Stadsmissions nya kasse

Stockholms Stadsmissions nya tygkasse är framtagen av Claesson Koivisto Rune. (Foto Mattias Bardå)
Stockholms Stadsmissions nya tygkasse är framtagen av Claesson Koivisto Rune. (Foto Mattias Bardå)

Kanske är det inte bara jag som missade Stockholms Stadsmissions kassar utställda på Designgalleriet i Stockholm förra veckan? 16 ton tyger och kläder får Stadsmissionen in varje år som inte går att sälja. Projektet Remake har funnits i deras butiker tidigare, formgivare syr om kläder som får nytt liv och nya second hand-ägare.

Nu har man utökat kollektionen med en tygkasse, och till sin hjälp har man haft inga mindre än duktiga Claesson Koivisto Rune. Visst är de fina? Och hur smart som helst är ju formen som just en plastpåse.

Stadsmissionens tygkassar ingår i serien Remake... (Foto Mattias Bardå)
Stadsmissionens tygkassar ingår i serien Remake... (Foto Mattias Bardå)

Plastpåsens konstruktion är genialisk. Den består av en framsida och en baksida med dubbelvikta handtag i samma stycke vilket gör den oerhört hållbar. I tyg är den än mer slitstark och med kreativa tillverkare och en outtömlig resurs på material blir Stadsmissionens kassar alltid unika i sitt mönster, säger Eero Koivisto så klokt.

...och kunde ses på Designgalleriet i Stockholm förra veckan. (Foto Mattias Bardå)
...och kunde ses på Designgalleriet i Stockholm förra veckan. (Foto Mattias Bardå)

Självklart kunde man göra sin egen kasse under förra veckan på Designgalleriet, nu vete katten hur man ska göra. Eller, tja…hur svårt kan det vara egentligen?  Men! I det här fallet tycker jag verkligen att det är värt 40 pix att köpa sig en. För inte nog med att de är fina, pengarna går till bra saker -man är med om att sponsra återbruk, kassarna ger sysselsättning och arbetstillfällen för utsatta och såklart är det ett miljövänligt alternativ. Tre bra saker i ett.

Claesson Koivisto Rune har hjälpt Stockholms Stadsmission att bli av med lite tyg. (Foto Mattias Bardå)
Claesson Koivisto Rune har hjälpt Stockholms Stadsmission att bli av med lite tyg. (Foto Mattias Bardå)

1 comment

  1. Ja himla fina!
    Tackar för tipset om alla examensutställningar. Skulle vara så roligt att göra en liten rundtur:)
    /Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *