Limträ, mjölk och kaviar

Limträ - snart i en butik nära dig! (Foto www.martinsons.se)
Limträ - snart i en butik nära dig! (Foto www.martinsons.se)

Det svenska träföretaget Martinsons har utvecklat ett nytt butikssortiment för limträ som enligt dem ska förenkla inte bara för proffsbyggare utan också för hemmafixare. Idén är att sälja färdigkapade och förpackade längder, tillgängliga i större byggvaruhus och i större varuhus.

Någonstans mellan mjölken och trädgårdsstolarna ska du alltså kunna plocka åt dig lite limträ – paneler, pelare och balkar ska ingå i sortimentet. Ja just, limträ är alltså 45 millimeter tjocka lameller av konstruktionsvirke som limmas samman, på så sätt får man en större täckt yta utan att behöva så mycket meck för att foga virke samman.

Kanske är det mycket bättre med redigt konstruktionsvirke, vad vet jag som inte byggt så fasligt mycket, men det intressantaste med den här nyheten tycker jag är att Martinsons tillgodoser tillgänglighetsbehovet. Precis som jag varit inne på tidigare – här. Om det kommer att funka? Ingen aning, men jag tycker att det är ett tecken i tiden att de försöker sig på en sådan här lansering.

Limträprodukterna blir nu en lättillgänglig konsumentprodukt försedd med streckkod. Bara att skanna i kassan precis som vilken annan produkt som helst i butiken, säger Kenneth Wallin, vd på Martinsons Trä.

My point exactly. Att bli sin egen hantverkare har aldrig varit enklare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *