Pannrummet på Rörstrand invigs idag

Pannrummet heter det galleri på Rörstrandområdet i Lidköping som öppnar idag. Gammal fabrikslokal blir som ny, det verkar intressant. Konsthantverkskollektivet Omkull ligger bakom satsningen.
Pannrummet heter det galleri på Rörstrandområdet i Lidköping som öppnar idag. Gammal fabrikslokal blir som ny, det verkar intressant. Konsthantverkskollektivet Omkull ligger bakom satsningen.

Pannrummet är namnet på ett nytt  galleri i Rörstrandsområdet i Lidköping. Det drivs i regi av kollektivet Omkull som består av ett 15-tal konsthantverkare i Västra Götaland. Pannrummet invigs idag med sin första utställning med namn ”O-utställning i rörelse”. Pannrummet kommer enligt Omkull att vara en arena och en mötesplats för konst och konsthantverk.

Formakademin med utbildningarna Keramisk hantverksutbildning, Design- och prototypmodellering och Mönsterdesign finns också på området – deras elever kommer också att ställa ut i Pannrummet framöver. Jag som nyligen varit i området för första gången blev lockad att komma igen, kanske ett besök på Rörstrandsområdet – som mer och mer verkar få andra funktioner efter fabrikens utlandsflytt – är något att boka in, jajamän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *