Glad påsk från Basander Lundin

Glad påsk från Basander Lundin (foto www.basanderlundin.se)
Glad påsk från Basander Lundin Design (Foto www.basanderlundin.se)

Formgivaren Elin Basander Lundin med företaget Basander Lundin Design har jag skrivit om tidigare här, jag träffade på henne på en Formexmässa för ett tag sedan. Då var hon i full färd med att sälja sina smarta vikskålar med julmotiv om jag minns rätt. Sedan dess har hon utvecklat konceptet till att innefatta både en och annan ytterligare storhelg – smart tänkt där.

Skålarna är tryckta och utstansade av ett  A3-ark och på baksidan finns en instruktion över hur man viker och fäster ihop den platta figuren. Så här ser hennes påskskålar ut. Jag gillar idén – produkten är platt och möjlig att skicka i ett kuvert, mottagaren fixar lite själv och så vips så blir det en skål att ha grejor i. Kanske inte världens mest nödvändiga pryl, jag medger detta, men jag frågade Elin hur snäll den här snabba gör det själv- grejan egentligen är för miljön och då svarade hon så här:

De är gjorda i polypropyle  som är en återvinningsbar plast (en plastsort som avger väldigt låga halter av utsläpp vid både återvinning och nyproduktion). Att jag använt polypropylen är att det är en av få plastsorter som tål att vikas utan att gå sönder.

Från platt ark till skål med en enkel liten vikning. (foto Basander Lundin)
Från platt ark till skål med en enkel liten vikning. (Foto Basander Lundin Design)

Jag frågade också vad som är på gång under året;

2009 har jag fokuserat på att formge högtidsikoner för den europeiska marknaden främst men nästa år kommer förhoppningsvis fler utländska högtidsfigurer också. Själva rubriken på kollektionen heter Decor ICONS – creative holiday decorations (eller ”pysselprodukter för högtider” på svenska).

Skålarna är gjorda i prolypodd och går att diska för hand. (Foto Basander Lundin)
Skålarna är gjorda i återvinningsbar polypropyle och går att diska för hand. Glad påsk! (Foto Basander Lundin Design)

Tja, en bra gåborts-present i påsk tycker jag att det är, istället för ett påskägg kanske? Men då får man ha med sig godiset i en påse bredvid kanske…för godis till påsken ska det väl ändå vara? Tänkte väl det.

1 comment

  1. Jag kan riktigt se alla förtjusta och nyfikna ansikten, kanske ett barn, som lyckliga öppnar påskposten och finner en sådan skål. Bra med miljötänk också!
    /Lina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *