Medveten modehelg på Nordiska museet

Galosch av Maria Lundqvist och Frida Seth från Beckmans modelinje. Mina förhoppningar är att denna intressanta kreation visas under lördagens visning av ekologiska accossearer på Nordiska museet. (Foto www.beckmans.se)
Galosch av Maria Lundqvist och Frida Seth från Beckmans modelinje. Min förhoppning är att denna intressanta kreation går att se under lördagens visning av ekologiska accessoarer på Nordiska museet. (Foto www.beckmans.se)

I helgen är det medveten modehelg på Nordiska museet i Stockholm. I och med den pågående utställningen Fair Fashion ägnas nu lördag och söndag åt modevisningar, workshops och föreläsningar om ekologiska kläder. Hur kan man arbeta för ett medvetet mode diskuteras, Mathilda Tham från Beckmans, Lotta Ahlvar från Moderådet och modeskaparna Camilla Norrback och Karin Stemmar från DEM Collective deltar exempelvis under helgen.

En rad modevisningar kommer också att äga rum – bland annat av Johanna Hofring, DEM Collective och Righteous Fashion. Studenter i årskurs 1 på Beckmans modelinje och formlinje visar ekologiska accessoarer. Under helgen går det också att handla vintage- och ekomode på plats.

För hela helgens program, se Nordiska museets hemsida.

2 comments

  1. Tack för tipset, det hade jag inte en aning om. Eftersom jag tillverkar smycken av vintagematerial är det en perfekt utställning för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *