Kurbits träffar Åsa Kax och Maria Holmer Dahlgren

Brickor från Emy Little, rosmönster av Maria Holmer Dahlgren. (Foto Kurbits)
Brickor från Emy Little, rosmönster av Maria Holmer Dahlgren. (Foto Kurbits)

Igår hade jag ett spännande möte med formgivarna Åsa Kax och Maria Holmer Dahlgren i sin vansinnigt charmiga ateljé mitt i gamla Klara, ett tvärkast från brokiga Drottninggatan. Här diskuterade vi gammalt och nytt, Emy Little – som ju Åsa och hennes syster Karin ligger bakom – ordet souvernir och hur man säljer det svenska på ett bra sätt. Men även folkdräkter, Jämtland, rosor och Hemslöjden fick sig en runda av funderingar.

Eftersom Åsa och Maria delar arbetsplats blev det naturligt för Åsa att ta hjälp med det rosenmönster som ingår i Emy Littles kollektion, det finns på klänningen och som egen mössa bland annat. Marias bakgrund som formgivare på Ordning&Reda och Bookbinders Design samt hennes imponerande produktion som egenföretagare gjorde det enkelt för dem att samarbeta. Maria ligger bakom mönstret till Emy Littles hårda delar  – brickor, skärbrädor, underlägg, som syns här ovan.

Marias snygga brickor känner du såklart igen från bland annat Designtorget – souvernirer med stil och klass är väl det minsta man kan säga. Och Åsa Kax berättade också om sin övriga produktion – hur hon hinner med annat än arbete med Emy Little är för mig en gåta – kolla in hennes imponerande hemsida, sjukt snygga dekorer, vykort och mönster bland annat. Ja jäklarns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *